Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.

خانواده خوشبخت ,رويايي دست يافتني

خانواده خوشبخت ,رويايي دست يافتني

خانواده کوچک ترين و مهم ترين نهاد يک جامعه است. از دل خانواده هاست که افراد دانا، سخنتکوش ، با وجدان و متعهد و يا افرادي بي ملاحظه، بي اعتنا به ديگران و حتي دزد و جنايتکار وارد جامعه مي شوند و براي شهروندان ديگر مزاحمت و ترس و ناراحتي ايجاد مي کنند . توجه به روابط داخلي خانواده ها، يعني روابط پدر و مادرها با يکديگر و با بچه ها و رابطه خواهران و برادران با هم بسيار اهميت دارد و مي تواند از بروز بسياري از ناهنجاري ها جلوگيري کند. شما به عنوان پدر و مادر يا يکي از فرزندان خانواده با مشکلات کوچک و بزرگي در خارج و داخل خانواده روبه رو هستيد.

 

برخي از اين مشکلات شايد بي اهميت به نظر برسند ولي به قول معروف اعصاب خردکن هستند و باعث خشم و ناراحتي شما مي شوند. مثلا اگر ببينيد که فرزندان تان کفش هايش را همين طور جلوي در پخش کرده و آنها را در جا کفشي نگذاشته اند، خشمگين مي شويد و به عنوان يک مادر شايد حس کنيد با يک عده آدم بي توجه و قدرناشناس زندگي مي کنيد.

 

همين حس آزردگي و مانند اينها مي تواند روي کيفيت روابط شما با ديگران اثر منفي بگذارد. يا اگر به عنوان يک پدر از يک روز کاري خسته کننده و پر مشغله به خانه بياييد و فرزند نوجوان تان بي توجه به خستگي شما در همان لحظه اول جلو بدود و پول زيادي بخواهد تا با دوستانش به گردش برود، آزرده خاطر خواهيد شد و شايد با خشم و عصبانيت سرش داد بکشيد که چقدر خودخواه و بي ملاحظه است. داشتن يک خانواده سالم؛ شاد و سرشار از عشق و محبت آرزوي هر پدرومادري است، ولي متاسفانه بسياري از ما نمي دانيم چطور بايد به اين هدف برسيم. در اين مجال درباره روش هاي ايجاد چنين خانواده اي صحبت مي کنيم.

 

 

با هم غذا بخوريد.

 

غذا خوردن دسته جمعي و بر سر يک سفره باعث مي شود که فرزندان با پدر ومادر احساس نزديک بيشتري کنند و امکان بروز اختلالات خوردن و افسردگي در نوجوانان هم کاهش يابد. ولي اين به آن معنا نيست که مانند يک سربازخانه براي غذا خوردن در کنار هم ساعت مشخصي تعيين کنيد. اگر کار شما يا مدرسه و کار فرزندان تان به گونه اي است که نمي توانيد همه وعده هاي غذايي را دور هم باشيد، سعي کنيد تا جاي ممکن و زماني که همه در خانه هستند با هم غذا بخوريد. مثلا صبح هاي جمعه صبحانه اي متفاوت و مفصل تر از روزهاي ديگر تدارک ببينيد و در کنار هم به برنامه هاي شاد راديو يا تلويزيون گوش کنيد. سعي کنيد در روز جمعه که اکثر افراد خانواده خانه هستند، غذا را با هم بخوريد .از دلخوري هايي که از هم داريد صحبت نکنيد و فقط حرف هاي شاد و خوشايند بزنيد. خاطره اين غذا خوردن دسته جمعي در خاطره شما و به خصوص فرزندان تان حک خواهد شد و روي کيفيت روابط اعضاي خانواده تاثير خوبي خواهد گذاشت.

 

 

اوقات بيشتري را در خانه و با هم بگذرانيد

 

بيشتر بچه ها وقتي در کنار پدر و مادرشان هستند و آنها برايشان کتاب مي خوانند يا برايشان صحبت مي کنند، بيش از زماني که مدام مهماني بروند، خوشحال و راضي خواهند بود. بودن در کنار پدر و مادر در محيط امن و آشناي خانواده و در کنار والديني که به آنها محبت مي کنند و با آنها حرف مي زنند برايشان بسيار دلنشين تر از رويارويي با افراد غريبه و شام خوردن سر يک ميز ناآشناست. کتاب خواندن با صداي بلند براي بچه ها و به خصوص بچه هاي کوچک، توان آنها را براي برقراري ارتباط با ديگران بالا خواهد برد.

 

 

پذيراي دوستان فرزندان تان باشيد

 

مانع نشويد که فرزندانتان با دوستانشان معاشرت يا آنها را به خانه دعوت کنند.بچه ها وقتي پا به دوره نوجواني مي گذارند نيازشان به داشتن دوست و کسي که ويژگي هاي مشترکي با آنها داشته باشد، بيشتر خواهد شد. دوستان آنها را به خانه دعوت کنيد تا از نزديک با آنها آشنا شويد. شما با مشاهده اخلاق و رفتار دوستان فرزندانتان بيشتر مي توانيد فرزندان خود را بشناسيد.

 

 

قوانيني براي خانه وضع و آنها را اجرا کنيد

 

دکتر اسکات هالتزمن، نويسنده کتاب «رازهاي خانواده خوشبخت» مي گويد، خانواده هايي که به قوانين روشن و مشخصي پايبند هستند، خوشبخت تر زندگي مي کنند . او عقيده دارد: «ممکن است فرزند شما بگويد که مي خواهد آزاد باشد ولي ته دلش از اين آزادي مي ترسد.» سعي کنيد همه اعضاي خانواه بخصوص فرزندان؛ قوانين خانواده را بشناسند و به آنها پايبند باشند. البته شما هم بايد قوانيني وضع کنيد که عاقلانه، ضروري، قابل اجرا و منطقي باشد و اجراي آنها به بهبود امنيت خانواده و سلامت جسم و روان اعضاي خانواده کمک کند. اگراين قوانين غير منطقي و غيرضروري باشد؛ فقط وضعيت خانواده را بدتر مي کند.

 

 

به مسافرت برويد

 

مسافرت رفتن جريان عادي زندگي را تغيير مي دهد و باعث مي شود که اعضاي خانواده چند روز را کنار هم بگذارنند و براي انجام کارها با يکديگر همکاري کنند. کاري کنيد که فرزندان تان بفهمند آنها مرکز جهان نيستند و مي توانند روي محيط اطراف شان اثر بگذارند. دکتر هالتزمن مي گويد؛ بودن در يک مکان جديد موجب ترشح دوپامين در مغز و ايجاد احساس شادي مي شود. افراد خانواده را به هم نزديک مي کند.

 

 

از گذشته خوب تان با فرزندان تان صحبت کنيد

 

اگر والدين شما فوت کرده اند و يا در کشور يا شهر ديگري زندگي مي کنند که فرزندان تان آنها را نمي بينند و چيز زيادي در باره شان نمي دانند، عکس هاي آنها را به فرزندان تان نشان دهيد و از خاطرات خوبي که با پدر و مادرتان داشته ايد، صحبت کنيد. اين کار باعث مي شود فرزندان شما حس کنند به خانواده بزرگ تري غير از پدر و مادر و خواهر و برادرشان تعلق دارند. از خواهرها و برادرهاي خودتان هم با بچه ها صحبت کنيد و از خاطرات خوش و ماجراهاي جالبي که براي تان پيش آمده حرف بزنيد.

 

 

درباره پول جروبحث نکنيد.

 

زن و شوهرها بيش از هر چيز درباره پول با هم دعوا و جروبحث مي کنند. سعي کنيد مشکلات مالي تان را به حداقل برسانيد و جلوي بچه ها به خاطر پول با هم دعوا نکنيد. وقتي مي خواهيد از مسائل و مشکلات مالي حرف بزنيد به سه نکته دقت کنيد. اول اينکه همه مسائل را بدون هيچ مخفي کاري از هم بيان کنيد. اگر چيزي را از هم مخفي کنيد، بر مشکلات تان اضافه خواهد شد.ابتدا يک هدف مالي (مثلا عوض کردن خانه يا خريد يک خودروي جديد يا راه انداختن يک کسب و کار) و سپس تمام چالش هاي مالي آن را مشخص کنيد. قرض هايي که از ديگران گرفته ايد، وام هايي که از بانک گرفته ايد و بايد به بهره به بانک برگردانيد و هزينه هاي جاري زندگي از آن جمله اند. در مرحله بعد در باره اينکه چطور اين هزينه ها را کاهش دهيد، حرف بزنيد و تصميم بگيريد. در باره روش هاي پول خرج کردن افراد خانواده، روش هايي براي صرفه جويي در مخارج و اينکه چطور با داشتن هزينه هاي جاري به اهداف مالي تان برسيد، با هم صحبت کنيد و در نهايت با همفکري هم تصميم درستي بگيريد.

ارسال نظر

سبد خرید شما

سبد خالی است

اطلاع رسانی

برای دریافت نمایندگی با شماره 02188633815 تماس حاصل فرمایید

اشتراک خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه
آدرس ایمیلتان را وارد کنید




آمار

  • بازدید امروز: 2311
  • بازدید دیروز: 2373
  • بازدید کل: 6647446