1- تلویزیون را خاموش كنید. قانونی وضع كنید كه برطبق آن هر زمان كه فرزندتان می خواهد درس بخواند تلویزیون باید خاموش شود. بچه ها به تلویزیون گرایش زیادی دارند، درست همان طور كه زنبورها به دور عسل جمع می شوند.
2- رادیو چطور؟ آیا هنگام درس خواندن بچه ها، رادیو هم باید خاموش شود؟ برخلاف عقیده بسیاری از كارشناسان، برخی از نوجوانان با شنیدن آهنگ دلخواه خود بهتر درس می خوانند.
3- در ساعات درس خواندن به كنترل تماس های تلفنی بپردازید. هرچه تعداد اعضای خانواده بیشتر باشد باید محدودیت های بیشتری درمورد تماس های تلفنی آنها اعمال شود. با استفاده از یك تایمر می توانید مدت مكالمات را كنترل كنید، به طوری كه بچه ها تنها برای پرسیدن اشكالات درسی از هم كلاسی های خود به تلفن دسترسی داشته باشند.
4- اتاقی را برای درس خواندن و انجام تكالیف مدرسه درنظر بگیرید. یك اتاق را با تمام وسایل لازم در اختیار كودك قرار دهید و لوازم غیرضروری را از آنجا خارج كنید. از آنجا كه بسیاری از بچه ها در اتاق های خودشان درس می خوانند كارآیی اتاق مهم تر از زیبایی آن است. در انتخاب میز تحریر دقت كنید. میزی را انتخاب كنید كه جای كافی برای مداد، خودكار، كاغذ، كتاب و سایر لوازم موردنیاز فرزندتان داشته باشد.
تكالیف هر روز را در یك دفترچه یادداشت كنید. از فرزند خود بخواهید قبل از اینكه به وسیله جدیدی نیاز داشته باشد آن را با شما درمیان بگذارد.
5- نظم نقش مهمی در موفقیت آكادمیك دارد. شام را در ساعت مشخصی صرف كنید. پس از شام و صحبت های خانوادگی نوبت درس خواندن بچه ها فرا می رسد. اگر فرزندتان پیش از شام كاری نداشته باشد می تواند مقداری از تكالیف درسی خود را انجام دهد.
6- وقتی برای مدت درس خواندن فرزندتان برنامه ریزی می كنید به روند پیشرفت او توجه داشته باشید. دانش آموزان مقطع دبیرستان می توانند بیشتر از یك ساعت برروی موضوعی تمركز كنند، درحالی كه دانش آموزان مقاطع پایین تر حداكثر 15دقیقه قادر به انجام این كار هستند. برای كودكتان درحین درس خواندن زنگ تفریح درنظر بگیرید.
7- برای درس خواندن و انجام تكالیف مدرسه فرزندتان برنامه ریزی كنید. یك تقویم بزرگ تهیه كرده و ماه های مدرسه را از آن جدا كنید. این ماه ها را در كنار یكدیگر برروی دیوار بچسبانید. از كودك خود بخواهید كه برای نوشتن تاریخ امتحانات و سایر موارد از ماژیك هایی با رنگ های مختلف استفاده كند تا راحت تر مسائل را به یاد آورد.
8- به كودك خود یاد دهید كه درس خواندن چیزی فراتر از انجام تكالیف مدرسه است. یكی از دشوارترین كارها، تمایز قائل شدن میان درس خواندن و انجام تكالیف مدرسه می باشد. كودك خود را به انجام كارهای زیر تشویق كنید.
¤ هنگام خواندن هر فصل یادداشت برداری كند.
¤ به طور سطحی به مرور درس ها بپردازد.
¤ جداول و نمودارها را مورد بررسی قرار دهد.
¤ با كلمات خودش مطالب را خلاصه كند.
¤ برای به خاطر سپردن تاریخ ها، فرمول ها، تلفظ درست كلمات و... روشی مخصوص به خود به كار ببرد.
9- یادداشت برداری مهارت مهمی است و باید تقویت شود. بسیاری از دانش آموزان نمی دانند چگونه یادداشت برداری كنند. برخی از آنها فكر می كنند باید هر كلمه ای را كه آموزگار بر زبان می آورد بنویسند درحالی كه دیگران اهمیت یادداشت برداری درست را می دانند. آموزگاران خبره به خوبی می دانند چگونه درس بدهند تا دانش آموزان در امر یادداشت برداری دچار مشكل نشوند.
10- آیا باید یادداشت را دوباره نویسی كرد؟ در برخی از موارد باید این كار را انجام داد به ویژه اگر مقدار مطالب زیاد بوده و دانش آموز فاقد سرعت و مهارت در یادداشت برداری باشد. درست است كه دوباره نویسی وقت گیر است ولی مرور خوبی بر دروس محسوب می شود. با این حال دوباره نویسی تنها زمانی ارزش دارد كه حاوی اطلاعات مهم باشد.
11- وجود لغت نامه در خانه ضروری است ولی اگر قرار باشد در قفسه خاك بخورد فایده ای ندارد! لغت نامه را در قفسه ای قرار دهید كه در دسترس كودكتان باشد و خودتان نیز در حضور او از آن استفاده كنید.
اگر لغت نامه را در اتاق نشیمن نگه می دارید و كودك در اتاق خودش درس می خواند لغت نامه ارزان تری برای استفاده اختصاصی او در نظر بگیرید. برای اینكه كودك بتواند به خوبی از لغت نامه استفاده كند باید با ترتیب حروف الفبا كاملا آشنایی داشته باشد.
12- اعتماد به نفس كودك خود را تقویت كنید. گرفتن امتحان می تواند راه خوبی برای این كار باشد. به كودك خود توضیح دهید كه درس خواندن در شب امتحان فایده ای ندارد و بهتر است او در آن شب بخوابد. به فرزندتان یادآوری كنید قبل از پاسخ دادن به سؤالات با دقت فكر كند و اول از همه جواب سؤالاتی را بدهد كه می داند و بعد به سراغ سایر سؤالات برود. به فرزند خود توصیه كنید قبل از پاسخ دادن، نفس عمیق بكشد، آرامش خود را حفظ كند و بر روی سؤالات تمركز یابد. به او بگویید همواره یك خودكار اضافی با خود داشته باشد.
13- هنگام درس خواندن فرزندتان مراقب خستگی او باشید. اگر تكالیف كودكتان زیاد و خسته كننده باشد او عصبانی می شود و نمی تواند كار مثبتی انجام دهد. در این گونه موارد والدین باید از آموزگار بخواهند درباره میزان تكالیف كودكان تجدیدنظر كند.
14- آیا والدین باید در انجام تكالیف مدرسه به فرزند خود كمك كنند؟
اگر این كار به نفع كودك باشد، بله ولی اگر كودك به تنهایی بتواند از عهده انجام تكالیف خود برآید، خیر. در هر صورت والدین نباید فراموش كنند كه با آرامش و رغبت به كودك خود كمك كنند و اگر قرار باشد عصبانی شوند بهتر است اصلا هیچ كمكی نكنند!
تكالیفی كه كودكتان انجام داده بررسی كنید. یادتان باشد در صحبت با او از الفاظ محبت آمیز استفاده نمائید. كودك خود را در برنامه ریزی برای مسافرت خانوادگی سهیم كنید، از او بخواهید مقصدتان را بر روی نقشه مشخص كند. برای آشنایی با مقصد به منابع مختلف رجوع كنید.
15- در جریان اتفاقات مدرسه كودكتان قرار بگیرید
هرازگاهی با فرزند خود در مورد مدرسه اش حرف بزنید. به عنوان مثال از او بپرسید: «امتحان ریاضیات را چگونه دادی؟»، «با گزارش تاریخ چه كار كردی؟»، «پروژه علوم چگونه پیش می رود؟»، «آیا به كمك نیاز داری؟». طرح این سؤالات علاقه شما را به كودكتان نشان می دهد.
شما باید بدانید كه آیا در مدرسه فرزندتان از اخطار استفاده می شود یا خیر. در صورتی كه فرزندتان یكی از این برگه ها را دریافت كرد به همراه او به مدرسه بروید تا بفهمید مشكل كجاست. در صورتی كه در مدرسه فرزندتان از چنین برگه هایی استفاده نمی شود نمرات و تكالیف او تنها منبع شما برای اطلاع از وضعیت تحصیلی اش خواهد بود. زمانی كه كودكتان از نحوه تدریس آموزگار خود ابراز نارضایتی می كند موضوع را جدی بگیرید.
با این حال بدون اطلاع كودكتان با آموزگار او تماس نگیرید. این كار به رابطه خوب شما لطمه می زند و كودكتان احساس می كند كه شما در كار او دخالت می كنید.
نویسنده:مدير سايت
صفحه:کودک کارآفرین
ارسال نظر