حدود چهار هزار سال است که انبه بخشی از رژیم غذایی بشر را تشکیل می دهد. درخت انبه در نواحی استوایی رشد کرده و میوه های و آبدار و مغذی تولید می کند. افراد می توانند انبه را به تنهایی خورده و یا به همراه سالاد و دسر مصرف نمایند. انبه تازه کم کالری بوده و حاوی مواد مفید مغذی می باشد.
انبه حاوی ترکیبات مفیدی همچون گالوتاننها، آلفا کاروتن، بتا کریپتوکسانتین و غیره بوده و بنظر می رسد که این ترکیبات برای پیشگیری از ابتلا به چند نوع از سرطان مفید باشند. ویتامین آ و بتاکاروتن موجود در انبه به تقویت دید چشم های شما کمک می نماید و ویتامین ب 6 آن به کنترل هموسیستئین در خون کمک می نماید. دقت کنید که آمینو اسید بالا در خون خطر بیماری های قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد. فیبر موجود در انبه سرعت آزاد شدن قند در خون را کاهش می دهد، با اینحال چون انبه شیرین است، از بهترین گزینه ها برای افراد مبتلا به دیابت نمی باشد.
ارزش غذایی انبه چه مقدار است؟
یک فنجان (حدود 225 گرم) انبه حاوی مواد مغذی و موارد زیر می باشد:
- 105 کالری
- 76 درصد ویتامین ث (آنتی اکسیدان و تقویت کننده سیستم ایمنی)
- 25 درصد ویتامین A (آنتی اکسیدان و تقویت کننده بینایی)
- 11 درصد ویتامین ب6 به اضافه سایر ویتامین های ب (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری های قلبی)
- 9 درصد مس (مس یک فاکتور مهم برای گلبول های قرمز خون می باشد)
- 7 درصد پتاسیم
- 4 درصد منیزیم
خواص و فواید درمانی انبه
هرکسی که بخواهد وزن کم کند، می توان سراغ این میوه خوشمزه هم برود، چراکه نه تنها کالری کمی دارد، بلکه حاوی مواد مغذی کافی بوده و احتیاجات بدن را تامین می نماید. اگر مصرف کالری روزانه خود را محدود کرده اید، مصرف خوراکی های حاوی مواد مغذی لازم بوده و انبه یکی از آنها است. برخی از خواص و فواید انبه شامل:
- پیشگیری از سرطان – تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات آنتی اکسیدان درون انبه از ابتلا به سرطان روده، سرطان سینه، سرطان خون و سرطان پروستات کمک می نماید.
- کاهش کلسترول – انبه حاوی مقادیر بالای فیبر، پکتین و ویتامین C بوده و به کاهش کلسترول کمک می نماید.
- پاکسازی پوست – انبه هم بصورت خوراکی و هم بصورت خوراکی برای پوست مفید بوده و جوش های صورت را از بین می برد.
- سلامت چشم - یک فنجان انبه خرد شده 25 درصد از میزان مورد نیاز بدن به ویتامین A را برطرف کرده و باعث بهبود بینایی، خشکی چشم و شب کوری می شود.
- افزایش توان جنسی – انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین ای می باشد. مقدار متعادل انبه در زمینه میل جنسی مفید می باشد.
- تقویت گوارش و هضم غذا - فیبر موجود در انبه به هضم و دفع غذا کمک می کند.
- کمک به تحمل گرما – گرفتن آب میوه انبه و مخلوط کردن آن با آب و شیرین کننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب دیدن آن کمک می نماید.
- تقویت سیستم ایمنی بدن - میزان بالای ویتامین C و A در انبه و همچنین انواع مختلف کارتنوییدها سیستم ایمنی بدن شما را قوی و سالم نگه می دارد.
- اسید فولیک – فولات یا اسید فولیک برای بارداری سالم و پیشگیری از نقایص مادرزادی حیاتی می باشد. همچنین فولیک اسید از سقط جنین نیز جلوگیری می نماید.
خطرات و احتیاطات درباره انبه
اگر به پلاستیک خام حساسیت دارید، احتمال دارد که به انبه، بخصوص انبه کال حساسیت داشته باشید. پوست و میوه انبه حاوی اوروشیول بوده، که ماده ای شیمیایی می باشد و در بعضی از افراد ایجاد حساسیت می نماید.
برخی دلالان و فروشندگان انبه برای رسیدن انبه از کاربید کلسیم استفاده می نمایند که ممکن است مشکلاتی برای سلامتی ایجاد نماید، بهمین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده نمایید. اگر انبه خریداری شده شما ارگانیک نیست قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید و یا یک شب در آب خیس نمایید.