Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 21 آبان 1403 - 17:35

خواص ميوه آووکادو

خواص ميوه آووکادو

تاريخچه پيدايش آووکادو به هفت هزار سال قبل از ميلاد مسيح برمي‏گردد که به خاطر بافت نرم و خواص درماني‏اش، توسط اقوامAztecs و Incas در آمريکاي جنوبي استفاده مي‏شده است.

400 نوع آووکادو در مکزيک و جنوب آمريکا وجود دارد. بعد از کشت نهال آووکادو ، 2 تا 3 سال طول مي کشد تا ميوه بدهد.

آووکادو ، يک ماده غذايي کامل با 14 ماده معدني مفيد براي تحريک رشد بدن مي باشد؛ مثلا داراي املاح آهن و مس است که براي خون سازي مفيدند؛ يا سديم و پتاسيم موجود در آووکادو تعادل شيميايي بدن را حفظ مي‏کنند.

اين ميوه به دليل نداشتن نشاسته، قند خون را در طول روز متعادل نگه مي‏دارد، بنابراين براي افراد ديابتي و افراد دچار هيپوگليسمي (افت قند خون) مناسب است.

آووکادو از نظر چربي خيلي غني مي‏باشد، در حالي که ساير ميوه ها و سبزي ها اين طور نيستند. همچنين حاوي مقدار زيادي ويتامين‏ A ، ويتامين‏هاي گروه B و منبع غني آنتي اکسيدان‏هايي مثل ويتامين E ،C و لوتئين (رنگدانه گياهي) است.

 


ارزش غذايي آووکادو:

- آووکادو داراي رنگدانه ي گياهي زردي به نام "لوتئين" است. لوتئين يک آنتي اکسيدن طبيعي است که به حفظ سلامتي چشم ها در پيري کمک مي کند.

- يک پنجم آووکادو، 50 کالري انرژي و حدود 20 ويتامين و ماده ي معدني دارد.

- آووکادو‏ داراي ماده اي به نام بتا سيتو استرول (beta- sitosterol) مي‏باشد. بتا سيتو استرول يک استرول گياهي است که به حفظ مقادير طبيعي کلسترول‏ خون کمک مي‏کند.

 

 

ميزان مواد مغذي موجود در 100 گرم آووکادوي خام:


انرژي
190 کالري
اسيد چرب غيراشباع با يک باند دوگانه
12 گرم
اسيد چرب غيراشباع با چند باند دوگانه
2 گرم
چربي کل
20 گرم
ويتامين E 3 ميلي گرم
پتاسيم 450 ميلي گرم
مس 0/2 ميلي گرم
ويتامين B6 0/4 ميلي گرم
ويتامين B5 1 ميلي گرم
فيبر 3 گرم

 


آووکادو؛ يک ماده غذايي کامل:

آووکادو تقريبا يک ماده غذايي کامل است. آووکادو چربي و کالري بالايي دارد، لذا افرادي که نمي خواهند وزنشان زياد شود، بايد به ميزان متعادل از آن استفاده کنند.

 

 

 

بيشتر چربي آووکادو از نوع چربي‏هاي غيراشباع با يک باند دوگانه است (همانطور که در قسمت بالا آمده است) که مقدار کلسترول خون را افزايش نمي‏دهند.

آووکادو کاملا قابل هضم و داراي سوخت و ساز آهسته است که براي بازسازي مواد مغذي و بارگيري در افراد ورزشکار مناسب مي باشد.

وقتي آووکادو با ميوه‏هاي ديگر مصرف شود، يک غذاي مغذي را براي کودکان فراهم مي‏سازد.

 

 

استفاده‏ها:

بر اساس طب سنتي چين، آووکادو طبيعت سرد دارد. اين ميوه سبب تنظيم کار کبد و عملکرد صحيح ريه‏ها و روده‏ها مي شود.

آووکادو منبع ماده معدني مس مي‏باشد که به تشکيل گلبول‏هاي قرمز خون کمک مي‏کند.

آووکادو به راحتي در بدن هضم و جذب مي‏شود و براي مادران شيرده و درمان زخم‏ها مفيد است.

آووکادو به دليل غني بودن از ويتامين E ، براي زيبا سازي پوست مفيد است. همچنين به بهبود سوختگي‏ها و زخم‏ها کمک مي‏کند.

تحقيقات نشان داده است که آووکادو مي‏تواند ترشح هورمون انسولين را مهار کند، بنابراين براي جلوگيري از گرسنگي مفيد است.

 


فوايد خاص آووکادو به دليل سرشار بودن از ويتامين E:


1- بيماري‏هاي قلبي:

آووکادو از بروز بيماري هاي قلبي جلوگيري مي کند. محققان به اين نتيجه رسيده‏اند که مقدار بالاي ويتامين E که بدن از طريق مکمل‏ها و يا با مصرف مواد غذا‏يي مثل آووکادو دريافت مي‏کند، مي‏تواند خطر ابتلا به بيماري‏هاي قلبي را کاهش دهد.

همانطور که مي دانيد ويتامين E ، يک آنتي اکسيدان قوي است و به دليل داشتن همين خاصيت، از آسيب LDL- کلسترول به وسيله راديکال‏هاي آزاد جلوگيري مي کند. به نظر مي‏رسد که اگر کلسترول LDL آسيب ببيند، مي‏تواند در سرخرگ ‏هاي خوني رسوب کند و سبب تنگي عروق خوني شود. با جلوگيري از صدمه‏اي که راديکال هاي آزاد به LDL مي‏زنند، مي‏توان مشکلات قلبي را کاهش داد.

اگر چه بسياري از غذاها حاوي ويتامين E هستند، اما ويتامين E موجود در اکثر آنها، در طي عمل پختن از بين مي رود. آووکادو اين خوبي را دارد که براي خورده شدن، نياز به هيچ عملي ندارد و به همان شکل خام و تازه مصرف مي‏شود.

 

2- عفونت در بزرگسالان

مطالعات نشان مي‏دهد که مصرف مکمل‏ ويتامين E براي تقويت سيستم ايمني بدن افراد مسن مفيد است. با افزايش سن، ميزان مواد مضر در بدن افزايش مي‏يابد که ويتامين E مي‏تواند مقدار آنها را کاهش دهد.

آووکادو به دليل سرشار بودن از ويتامين E ، مي‏تواند نقش يک مکمل را ايفا کند. به همين دليل، آن را در رژيم غذايي افراد مسن جاي مي‏دهند.

 

3- ناباروري در مردان:

آووکادو مي‏تواند به افزايش باروري در مردان کمک کند.

ويتامين E همراه با ويتامين C در نچسبيدن اسپرم‏ها به يکديگر نقش دارد و قدرت جابجايي آنها را افزايش مي‏دهد، بنابراين اسپرم ها خيلي راحت‏تر مي‏توانند به طرف سلول تخمک بروند.

با مصرف بيشتر مواد غذايي غني از ويتامين E و استفاده از مکمل‏هاي اين ويتامين تحت نظر پزشک، ممکن است ميزان باروري در مردان افزايش يابد.

 

4- بيماري پارکينسون:

مطالعات اخير نشان مي‏دهد که غذاهاي غني از ويتامين E مي‏توانند بيماري پارکينسون را کاهش دهند. البته اين يافته، نياز به تحقيقات بيشتري دارد.
چقدر بخوريم؟

نصف يک آووکادو تقريبا 4 ميلي‏گرم ويتامين E دارد.

نياز روزانه مردان به ويتامين E حداقل 4 ميلي گرم و زنان 3 ميلي گرم در روز مي‏باشد.
چگونه آووکادو را انتخاب و نگهداري کنيم؟

آووکادو به خاطر رنگ و شکل پوستش، "گلابي تمساح مانند" ناميده مي‏شود.

آووکادوهاي خوش شکل را که روي آنها بدون خراش است، انتخاب کنيد. براي استفاده فوري آووکادوهايي را بخريد که وقتي آنها را فشار مي‏دهيد کمي نرم باشند. براي اينکه آووکادوهاي سفت برسند، آنها را براي چند روز، با يک عدد موز در يک پاکت کاغذي قرار دهيد.

 

پختن و خوردن:

آووکادوها را پس از شستن از وسط ببريد. بعد يک کارد در وسط آن فرو کنيد و آن را بچرخانيد تا هسته اش خارج شود.

مي‏توانيد آن را با پوستش سرو کنيد، و يا آن را از پوست جدا کرده و براي سوپ يا سالاد استفاده کنيد، و يا با آن يک سس درست کنيد.

آووکادو يک ميوه روغني است و چربي‏هاي قابل هضم دارد و مي‏توان با آن يک سس سالم به همراه سبزيجات خام درست کرد.

روش ديگر براي تهيه سس اين است که آن را پوست کنده و خرد کنيد و نمک و کره به آن اضافه کنيد. سپس سس حاصل را روي نان بماليد و ميل کنيد.

  • منبع: beytoote.com
  • تاریخ: جمعه 1 اسفند 1393 - 18:23
  • نویسنده:
  • صفحه: عمومی
  • بازدید: 544

ارسال نظر