Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 6 دی 1403 - 13:33

هواپيمای کاغذی برای رديابی آتش

هواپيمای کاغذی برای رديابی آتش

به نظر می رسد droneها کم کم تصویر بد خود در اذهان عمومی به عنوان یک ابزار صرفا جنگی و مخرب را از دست می دهند و با ظهور نسخه های بسیار متنوعی از آنها، که کاربردهای آموزشی، سرگرمی و تحقیقات محیط زیستی دارند، این موضوع تسریع شده است.

و این اختراع تازه شاید بتواند به حل یک مشکل سالیانه استرالیایی ها کمک فراوانی کند: آتش سوزی جنگل ها و مراتع.

تیم رباتیک دانشگاه کویینزلند با رهبری دکتر پاول پوندز موفق به تولید Droneهای ارزان قیمت، یک بار مصرف و تجزیه پذیر شده اند که می توانند برای کنترل های محیط زیستی مورد استفاده قرار گیرند و گزارش های خود را از وضعیت آتش سوزی های طبیعی قریب الوقوع برای مراکز مربوطه ارسال کنند.

اولین مدل تولیدی به دست آنها که Polyplane نام دارد، بر اساس هواپیمای کاغذی طراحی شده که همه ساخت آن را بلد هستیم. البته در ساخت آن به جای کاغذ از یک ورق سلولز استفاده شده است و توسط نور UV و خاکسترهای مایکروویو آن را تبدیل به یک بورد الکتریکی کرده اند.

آنگاه مدار الکترونیکی لازم را مستقیما روی این صفحه سلولزی چاپ می کنند. قطعات الکتریکی هم بر روی این مدار چسبانده می شوند. پس از آن صفحه را به شکل یک هواپیمای کاغذی تا می زنند. و این کار چنان کم هزینه است که هر هواپیما را پس از یک بار استفاده می توان دور انداخت.

در مدل بزرگتر از دو Elevon هم در انتهای بالها برای کنترل پرواز هواپیمای کاغذی استفاده می شود.

طراحی بعدی این محققان Samara نام دارد و بر اساس شکل دانه افرا طراحی شده است. این ابزار دارای یک بال است که به آن جازه می دهد به آرامی دور خود چرخیده و پرواز کند، بدون اینکه به بخش های الکترونیک آسیبی وارد شود.

یک مدار الکترونیک کوچک نقش «سر» دانه را بازی می کند و آنتنی که آن را به اندازه کافی سنگین می سازد. در حالی که Polyplane برای کنترل اوضاع جوی و شرایط آب و هوایی در ارتفاعات کارایی لازم را دارد؛ Samara می تواند به کمک باد، نزدیک به زمین حرکت کرده و از فاصله نزدیک تری شرایط را مانیتور کند.

و از آنجایی که هر دو قابل بازیافت هستند، استفاده از آنها کمترین میزان آثار سوء محیط زیستی را دارد. به ویژه اگر در جایی سقوط کنند که دستیابی به آنها ممکن نباشد.

البته در حال حاضر این محصولات پرنده هنوز در مرحله طرح های اولیه هستند و برنامه ای برای تولید انبوه آنها اعلام نشده است. اما همین هم قابل تقدیر است که ببینیم پهپاد ها تنها برای گرفتن جانها طراحی نشده اند، بلکه برای نجات جان هم مناسب و کارآمد هستند.

ارسال نظر