جرم گیری به مینای دندان آسیب میرساند !؟
این جمله ای است که عموم افراد به آن اعتقاد دارند و به همین دلیل علی رغم توصیه دندانپزشکان، از این عمل دوری می کنند. بیشتر افراد بر این باورند که جرمگیری موجب تحلیل مینای دندان و در نهایت افزایش خطر پوسیدگی آن میشود. علت ایجاد این تصور این است که پس از جرم گیری، حساسیت دندان ها افزایش می یابد. حساسیت دندان که در قسمت عاج آن حس می شود، به معنی درد و یا تیر کشیدن دندان ها پس از خوردن غذا و مایعات سرد و گرم و یا حتی تنفس دهانی است.
اما علت این حساسیت پس از جرم گیری به این دلیل است که در واقع هنگامی كه جرم روی دندانها تشكیل میشود، لایهای روی دندانها قرار گرفته و آن را از تحریكات سرما و گرما حفظ میكند. به هنگام جرمگیری این لایه برداشته میشود و حساسیت به سرما و گرما در دندانها رخ میدهد و این تصور غلط را به وجود میآورد كه مینای دندانها در اثر جرمگیری تحلیل رفته است. خوشبختانه این حساسیت دایمی نیست و به تدریج رفع می شود. این نکته را باید بدانید که تجهیزات جرم گیری قادر به سایش دندان نیستند و هیچ ضرری به همراه نخواهند داشت.
اصلا چرا باید جرم گیری کنیم ؟
جرم گیری در حقیقت از بین بردن پلاک های موجود در لثه ها و دندان هاست و یکی از اقدامات دندانپزشکی ضروری به شمار می رود. زیرا این پلاک ها با مسواک از بین نمی روند و از آنجایی که جسم خارجی و مزاحم بر روی دندان ها هستند در طولانی مدت موجب تحلیل لثه ها و آسیب های دندانی می شوند.
در پایان توصیه می کنیم که از خمیر دندان ها یا پودرهایی که به عنوان محصولات جرم گیری معرفی می شوند، بدون تجویز دندانپزشک استفاده نکنید، زیرا این محصولات اغلب حاوی مواد ساینده و اسیدی هستند و موجب صدمه به مینای دندان می شوند. جرم گیری یک اقدام درمانی تخصصی است و باید حتما توسط دندانپزشک انجام شود.