به برخی از افراد به علت داشتن بیماریهایی خاص یا مشکلاتی اجازه پرواز داده نمیشود. مگر اینکه بیماری یا مشکلشان رفع شود یا از سوی پزشک خود تاییدیه همراه داشته باشند. مثلا کسانی که دچار سکته مغزی شدهاند، ناراحتی قلبی یا ریوی پیشرفته دارند، مبتلا به سل هستند، هموگلوبین خونشان از ۷.۵ کمتر است یا خانمهای بارداری که بارداریهای مشکلدار داشتهاند تا رفع بیماریشان بهتر است برای مسافرت هواپیما را انتخاب نکنند.
توصیه میشود که بیماران مبتلا به صرع، اختلالات عصبی و کسانی که رفتار تهاجمی دارند حتما با یک همراه مسافرت کنند تا در صورت بروز هرگونه مشکل کسی باشد که بتواند کمکشان کند. کسانی که جراحی روده انجام دادهاند یک تا دو هفته و افرادی هم که کولونوسکوپی یا لاپاروسکوپی شدهاند، بهتر است ۲۴ ساعت بعد از عمل از مسافرت هوایی پرهیز کنند. به خانمهایی هم که سه ماهه سوم بارداری را پشت سر میگذارند پیشنهاد میشود که خیلی اصرار به پرواز و مسافرت هوایی نداشته باشند.
افرادی که تجربه مسافرت هوایی را داشتهاند، دیدهاند که قبل از بلند شدن هواپیما آبنباتی به مسافران داده و از آنها تقاضا میشود که هنگام پرواز آن را بمکند. این کار علت خاصی دارد؟
دلیلش این است که وقتی هواپیما از زمین بلند میشود و به آسمان میرود اختلاف فشاری به وجود میآید که باعث اختلال کارکرد شیپوراستاش میشود، وقتی که شما شکلات را میمکید و آب دهانتان را قورت میدهید این کار باعث باز شدن شیپوراستاش و در نتیجه برقراری تعادل در دو طرف پرده گوش میشود که اگر این کار انجام نشود ممکن است گوش این اختلاف فشار را تحمل نکند و در موارد نادری حتی پرده گوش پاره شود یا شاید هم فقط باعث شود که شما گوش درد بگیرید.
خیلیها ترجیح میدهند که به جای مکیدن شکلات، آدامس بجوند اما چون در فرآیند جویدن آدامس ما آب دهانمان را قورت نمیدهیم پس قطعا آدامس جویدن نمیتواند تاثیری به اندازه مکیدن شکلات و آبنبات در جلوگیری از ناراحتیهای گوش، هنگام پرواز داشته باشد.
نوزادان از چه زمانی میتوانند سفر هوایی داشته باشند و آیا ممکن است در پروازها مشکلی برای آنها به وجود آید؟
هرچند که از نظر پزشکی بعد از هفت روزگی منعی برای پرواز نوزادان وجود ندارد اما برخی متخصصان توصیه میکنند که این کار تا دوسه ماهگی انجام نگیرد چون احتمال دارد نوزاد نتواند اختلاف فشار را تحمل کند و پرده گوشش پاره شود. همچنین توصیه میشود که حتما در هنگام پرواز نوزاد را مجبور به مکیدن شیر یا پستانک کنید تا احتمال آسیب دیدنش به حداقل برسد.