5 راه برای #استعدادیابی در کودکان
1- فرزندتان را با فعالیتهای متنوعی آشنا کنید.
تا جایی که میتوانید سعی کنید فرزندتان را تنها به چیزی که خودتان دوست دارید و با آن آشنایید محدود نکنید. اگر شما در زمان بزرگ شدنتان با ورزش سر و کار داشتهاید، طبیعی است که فرزندتان را درگیر ورزش کنید اما شاید او علاقه یا استعدادی در این زمینه نداشته باشد. بقیهی فعالیتها را نیز امتحان کنید. به دنبال فعالیتهای دیگری هم که در منطقهی شما موجودند باشید. ذهن خود و فرزندتان را برای موقعیتها و فرصتهای گوناگون باز بگذارید.
2- خود را با دنیای فرزندتان وفق بدهید.
به تمام چیزهایی که فرزندتان میگوید #گوش_بدهید تا درمورد علایقاش اطلاعات کسب کنید. کودکان پیوسته دربارهی چیزهایی که برایشان جالب است صحبت میکنند. حتی اگر آن موضوعات برای شما جذابیتی ندارد یا حوصلهی گوش دادن ندارید، این کار را بکنید. به حرفهای فرزندتان دربارهی چیزهایی که دوست ندارد گوش بدهید. اگر بگوید به ورزش یا موسیقی علاقهای ندارد اطلاعات ارزشمندی به شما دادهاست. همچنین به نشانههایی که خودتان میفهمید توجه کنید. کودکی که از تمرین موسیقی بیزار است احتمالا خیلی به نواختنِ ساز علاقهمند نیست.
3- اشتیاق و استعداد فرزندتان را تشویق کنید.
بارها داستانهایی دربارهی والدینی شنیدهایم که #علاقه و استعداد فرزندشان را به این خاطر که آن را مناسب پیشرفتش ندیدهاند از بین بردهاند. از آن دسته والدینی نباشید که رویای فرزندش را نابود میکند. حتی اگر ایده و علاقهاش خیلی غیر واقعی به نظر برسد، بگذارید دنبال عشق و علاقهاش برود.
4- از رها کردن چیزی نترسید.
ممکن است فرزندتان فعالیتهای متنوعی را برای مدتی امتحان کند و بعد به این نتیجه برسد که به آن علاقه ندارد. حتی اگر فرزندتان در یک فعالیت بسیار ماهر و با استعداد است، هیچ ایرادی ندارد که او این فعالیت را رها کند. مگر آن که متوجه شوید به عادت ناخوشایند شروع و رها کردن هر فعالیت بدون دلیل خاص دچار شده است. پرداختن به فعالیتهای مختلف و در نهایت پیبردن به اینکه آن فعالیت، مناسباش نیست هیچ ایرادی ندارد. به فرزندتان بگویید که باید این فعالیت یا این ترم را به اتمام برساند و سپس میتواند آن را رها کند. این کار به فرزندتان میآموزد که باید نسبت به فعالیتی که خودش شروع میکند، #تعهد داشته باشد و سرمایهای را هدر ندهد. باید فعالیتی را که خودش شروع کرده است بدون هرگونه سؤال یا فشار به دیگران به اتمام برساند.
5- به فرزندتان اجازه بدهید رهبر خود باشد.
وقتی که صحبت انتخابِ فعالیت مورد علاقه و استعداد کودک میشود، بهتر است که شما فقط نقش راهنمایی و هدایت او را بر عهده داشته باشید و بر اساس آنچه که میبینید و از فرزندتان میشنوید، به او پیشنهادهایی بدهید. میتوانید علاقه و استعداد فرزندتان را #تشویق کنید و او را با فعالیتهای گوناگونی آشنا کنید و اینکه فرزندتان مایل به ادامه دادن آن فعالیت در بلند مدت باشد، به خودش مربوط است.
هر کدام از فرزندانتان فردی بیهمتا با آفرینشی بینقص از سوی خدا هستند. مجموعهی علایق و استعدادهای مخصوص به خودشان را دارند که در نهایت رشد خواهد کرد و در نوع خودش مانند نعمتی خواهد بود که به این دنیا داده شده است. فرزندتان تا زمانی که به چیزی دست پیدا نکند که اورا از بقیه متمایز کند، زندگی شاد و لذت بخش همراه با هدف نخواهد داشت.
کمک کردن به فرزندانمان برای دستیابی به علاقه و چیزی که در آن استعداد دارند، برایشان نعمت خواهد بود.