ژنها عامل مهمی در تعیین هوش كودك هستند ولی مطالعات نشان میدهد غذایی كه كودك میخورد نیز تاثیر گذار است
.
* غلات: غلات یك صبحانه سالم برای حفظ انرژی كودك در طول ساعات مدرسه است كه از اهمیت خاصی برخوردار است.کودکانی كه صبحانه میخورند دارای قابلیت تمركز بیشتر و حافظه یادگیری بیشتری هستند،علاوه برآن میتوانند در كلاسهای ریاضی بهتر عمل كنند.
* تمام صبحانه ها یكسان نیستند.بهتر است از برخی غلات صبحانه با شكر فراوان استفاده نكنیم
* اگر كودك شما غلات صبحانهای دوست ندارد از تخم مرغ استفاده كنید.
* تخم مرغ دارای "كلاین" بالا است كه به ایجاد سلولهای حافظه كمك میكند.
ماهیهای چرب و امگا 3: البته این مورد ممكن است اشتها آور نباشد اما ماهی چرب مانند ماهی آزاد،تن و ساردین منبع قوی اسیدهای چرب امگا3 هستند.
* امگا3 به طور چشمگیری به تقویت سلولهای مغز جهت افزایش یادگیری و تمركز كمك میكندتحقیقات نشان میدهند، روغن ماهی می تواند عامل مهمی برای تقویت ضریب هوشی باشد و به مشكلات رفتاری كودكان مانند اختلال كمبود توجه و بیش فعالی كودكان كمك كند.
* آووكادو، گردو و بادام منابع مفید دیگری از امگا3 هستند.
غلات كامل: غلات كامل سرشار از ویتامین B هستند و به افزایش عملكرد حافظه كمك میكنند.نانهای كامل بر خلاف نان سفید انرژی را به آرامی و یكنواخت در بدن آزاد و به كودكان و افراد بزرگسال كمك میكند تا قند خون منظمی داشته و سطح تمركز و هشیاری بیشتری داشته باشند.
غذاهای سرشار از آهن: تحقیقات نشان میدهد،غذاهای سرشار از آهن مانند گوشت قرمز بدون چربی،میوههای خشك،غلات كامل و حبوبات میزان انرژی و سطح هشیاری را افزایش می دهند. كودكان تقریبا آهن را به حد كافی نمیخورند.كمبود آهن می تواند سطح عملكرد شناختی را تا حدی پایین آورد كه منجر به ضعف در فعالیتهای آكادمیك شود. شما می توانید كمبود آهن را با استفاده از ساندویچ كره بادام زمینی برای ناهار و استیك همبرگر بدون چربی برای شام رفع نمایید