Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 17:30

چگونگی تشويق کودکان به خوردن ميوه

چگونگی تشويق کودکان به خوردن ميوه

چگونه کودکان را به خوردن ميوه تشويق کنيم؟

والدين هميشه نگران تغذيه‌ي فرزندان‌شان هستند. اين که کودکان تغذيه‌ي مناسبي داشته باشند، به اندازه‌ي کافي ويتامين دريافت کنند و بدن‌شان قوي باشد، دغدغه‌ي والدين و به ويژه مادران است.

البته نيازي به گفتن نيست که ميوه جايگاه مهمي در برنامه‌ي غذايي بچه‌ها دارد اما شايد يکي از دردسرهاي مادران امتناع فرزندان از خوردن ميوه باشد. آيا تصور مي‌کنيد دادن 5 واحد ميوه يا بيشتر به کودکان کار سختي است؟ اگر فرزند بدغذايي داريد که از خوردن ميوه فراري‌اند خواندن اين مطلب را از دست ندهيد.

 

ميوه را دم دست قرار دهيد

زماني که ميوه دم دست باشد کودکان بيشتر به خوردن تشويق مي‌شوند. يک سبد ميوه‌ي کوچک از ميوه‌هاي مختلف مثل انگور و آلو آماده کنيد و در جايي از يخچال قرار دهيد که جلوي چشم باشد. همچنين مي‌توانيد يک بشقاب ميوه را روي پيشخوان آشپزخانه قرار دهيد.

 

کودکان را به ميوه فروشي ببريد

شايد خريد رفتن با بچه‌ها کمي مشکل باشد اما امتحان کنيد. فرزندتان را همراه خود ببريد و از آن‌ها بخواهيد تا ميوه‌ي مورد علاقه‌شان را انتخاب کنند. وقتي کودکان در چنين شرايطي قرار گيرند احساس مسئوليت کرده و به انتخابشان نيز افتخار مي‌کنند.

وقتي ميوه را خودشان انتخاب و خريداري کرده باشند بيشتر به خوردن تشويق مي‌شوند. چون هر چه باشد براي خريدش زحمت کشيده‌اند.

 

کودکان را در آشپزخانه پذيرا باشيد

برخي از مادران آشپزخانه را تحريم کرده‌اند. يعني کودکان حق ندارند پا در آشپزخانه بگذارند. برعکس اصرار کنيد کودکان در انتخاب غذا و همچنين آماده کردن غذاي خانواده شرکت کنند. کودکان از شرکت در تهيه غذا لذت مي‌برند و غذايي را که در تهيه‌ي آن کمک کرده باشند را بيشتر مي‌خورند.

معمولاً والدين هر غذايي که خود دوست دارند را تهيه مي‌کنند و کودکان را از مواد غذايي که خود دوست ندارند محروم مي‌کنند. ذائقه‌ي کودکانتان را محدود نکنيد

بچه‌هاي کوچک‌تري که گه گاهي وقت‌شان را در آشپزخانه مي‌گذرانند بيشتر با مواد غذايي جديد آشنا شده و به چشيدن آن‌ها علاقه نشان مي‌دهند. وقتي از فرزندتان مي‌خواهيد در تهيه ساندويچش کمکتان کند يا در تهيه سالاد يا آماده کردن سبد ميوه شرکت کند بيشتر به خوردن تشويق مي‌شود.

 

 

الگوي خوبي براي آن‌ها باشيد

کودکان در هر زمينه‌اي از بزرگ‌ترهايشان تقليد مي‌کنند. زماني که ببينند شما با اشتها يک هلوي خوشمزه و آبدار ميل مي‌کنيد احتمالاً او نيز به خوردن هلو با شما علاقه نشان مي‌دهد. عادت‌هاي غذايي والدين روي تغذيه‌ي کودکان نيز تأثير مي‌گذارد. معمولاً والدين هر غذايي که خود دوست دارند را تهيه مي‌کنند و کودکان را از مواد غذايي که خود دوست ندارند محروم مي‌کنند. ذائقه‌ي کودکانتان را محدود نکنيد. سعي کنيد تغذيه مناسبي داشته باشيد تا کودکان‌تان هم عادت‌هاي غذايي درستي در پيش بگيرند؛ زيرا آن‌ها از نزديک شما را مي‌بينند و همه‌ي عادت‌هاي شما روي آن‌ها نيز تأثير مي‌گذارد.

 

ابتکار به خرج دهيد

گه گاهي وقتي براي فرزندانتان ميوه مي‌آوريد کمي سر به سرشان بگذاريد و کمي آن‌ها را لوس کنيد. هلو را ورقه ورقه کرده و داخل يک پياله دسر يا کمي بستني بريزيد. انگورها، گيلاس يا ميوه‌هاي رنگارنگ ديگر را در سيخ‌هاي چوبي کرده و به کودکان‌تان بدهيد. خواهيد ديد که اين کارها باعث مي‌شود به خوردن ميوه‌ي بيشتر تشويق شوند.

 

هر چيزي براي والدين خوب است براي فرزندان هم خوب است

از همان بچگي يعني تقريباً از 12 ماهگي، بچه‌ها را تشويق کنيد که با شما و در جمع خانواده غذا بخورد. به اين ترتيب ياد مي‌گيرند از هر چيزي که همه‌ي خانواده مي‌خورند بخورد. از همه مهم‌تر غذاي خود را در جمع و در فضاي پرمهر خانواده مي‌خورد و از آن لذت مي‌برد.

 

با ميوه‌ها غذا درست کنيد

اگر در تهيه غذا از ميوه استفاده کنيد همان ميوه‌ها هم از تعداد واحدهايي که بايد روزانه مصرف شود حساب مي‌شود. سعي کنيد ميوه را به مواد غذايي که کودکان دوست دارند اضافه کنيد مثل غلات، پيتزا يا کيک‌ها.

 

خودتان دست بکار شويد و کمپوت درست کنيد

کودکان عاشق اين هستند که ميوه را در قوطي‌هاي آماده‌ي کمپوت بخورند. در حالت کلي کودکان کمپوت را بيشتر دوست دارند شايد به دليل شربت آن باشد. از ميوه‌ها کمپوت درست کنيد و در قوطي‌هاي گلابي، هلو و ... بريزيد. در اين صورت هم کودکان ميوه مي‌خورند و هم شما خيال‌تان راحت است که ميزان شکر آن کنترل شده است و مواد افزودني هم ندارد.

 

دسر ميوه‌اي داشته باشيد

بچه‌ها معمولاً دسر را دوست دارند. اگر بعد از غذا يک تکه کيک يا دسر خامه‌اي مي‌خورديد چند تکه گلابي، هلو يا آلوي تازه هم به آن اضافه کنيد.

 

 

پافشاري کنيد

براي اينکه بچه‌ها يک ماده‌ي غذايي جديد را قبول کنند بايد اصرار کنيد تا آن‌را بچشند. البته با يکي دو بار مشکل حل نمي‌شود. براي اينکه يک ماده‌ي غذايي با ذائقه‌ي بچه‌ها سازگار شود بايد هشت تا ده بار از آن بخورند. خسته نشويد و پافشاري کنيد. گاهي پيش مي‌آيد که بچه‌اي عاشق غذايي هست و چند روز بعد از همان غذا متنفر مي‌شود. با پافشاري هست که موفق مي‌شويد تنوع غذايي ايجاد کنيد و آن‌ها را به داشتن تغذيه مناسب و متنوع عادت دهيد. کار ساده‌اي نيست اما شما مي‌توانيد. البته پافشاري در اينجا به معناي اصرار مستقيم نيست، بلکه به معناي اين است که در اين مورد بچه‌ها را به حال خود رها نکنيد و صبور باشيد

ارسال نظر