يكي از خصوصيات انسان، تنوعطلبي و نياز به تغيير مداوم در شكل و نوع محركات بيروني است. سازگاري حسي سبب ميشود ما از فعاليتهاي تكراري به ستوه آييم. سازگاري حسي يعني: كاهش حساسيت حواس، زماني كه در معرض مداوم يك عامل محرك ثابت و تغييرناپذير قرار ميگيرند. مثلا پس از خريد يك تلفن همراه نو شوق و ذوق فراواني داريم اما پس از گذشت يكي دو ماه همان تلفن همراه برايمان تكراري و ملالآور ميشود.
براي غلبه بر بيحوصلگي در زندگي از اين راهكارها سود بريد:
1- سعي كنيد هر از چند گاهي در زندگي خود تغييراتي هر چند جزيي ايجاد كنيد.
2- بيكاري و فقدان فعاليت يك عامل مهم در ايجاد بيحوصلگي است. دست به كار شويد، با نشستن و به نقطهاي خيره شدن چيزي عوض نميشود. برخيزيد و خودتان را با كاري مشغول سازيد.
3- حس پوچي و اين باور كه زندگي، شغل و فعاليتهاي شما بيمعني هستند، ميتواند شما را تا مرز خودكشي پيش برد. شما نبايد زندگي خود را يك دايره بيپايان و هدف بدانيد. اين وظيفه خود شماست كه به زندگي خود معنا بخشيد.
4- هر روز يك چيز جديد ياد بگيريد و به علم خود بيفزاييد.
5- خود را به چالش بكشانيد. به فعاليتي دست بزنيد كه در شما استرس ملايمي ايجاد ميكند. مانند برد و باخت (در بازي، ورزش) و يا پذيرش ايدههاي جديد.
6- به ياد داشته باشيد كه هيچ چيز كسالتبار و خستهكننده نيست، بلكه اين ذهن بيحوصله شماست كه همه چيز را كسلكننده ميبيند. بيحوصلگي يك امر نسبي و دروني است. افكار خود را تغيير دهيد تا احساسات شما نيز تغيير يابند.
7- حس كنجكاوي خود را برانگيزيد. نسبت به پيرامون خود بيتفاوت نباشيد. سعي كنيد از همه چيز سر در بياوريد. البته به غير از مسايل شخصي ديگران.
8- خيالپردازي كنيد. خيالپردازي بيش از حد سبب دور افتادن شما از واقعيتها و حقايق ميشود، اما از تخيل خود ميتوانيد در رفع بيحوصلگي كمك بگيريد. خيالپردازي كنيد و به آرزوهاي خود دست يابيد.
9- تكرار فعاليتهاي روزمره و يا از روي عادت، بسيار خستهكننده است. بنابراين ديگر ايدهها، گزينهها و احتمالات را هم انتخاب كنيد. مثلا هر روز براي صبحانه چاي شيرين نخوريد، يك روز هم قهوه و يا شير بخوريد و يا هر روز سر يك ساعت فعاليت خاصي را انجام ندهيد. هر از گاهي طرز لباس پوشيدن و يا مدل موي خود را تغيير دهيد.