Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 17:27

انفجار سيارکهايی که به زمين نزديک می شوند

انفجار سيارکهايی که به زمين نزديک می شوند

 

دانشمندان شيوه اي متفاوت را براي نابود کردن سيارکهاي خطرناک مورد بررسي قرار داده اند تا با کمک آن بتوانند سيارکهاي پرخطر را با استفاده از بمب اتمي نابود کنند.

در صورتي که سيارکي در مسير برخورد با زمين قرار بگيرد، اين طرح جديد مي تواند از پيامدهاي نجات بخشي براي زمين برخوردار باشد.

بر خلاف تصاويري که در فيلم مشهور “آرماگدون” مصور شده اند، قرار نيست که فضانورداني به سوي سيارک حرکت کرده و پس از حفاري بمبي را درون آن کار بگذارند، بلکه بمب اتم به همراه يک راکت به سمت سيارک خواهد رفت.

فيزيکدانان با استفاده از يکي از قدرتمندترين ابررايانه هاي جهان در لابراتوار ملي لس آلموس، به محاسبه تاثيرات يک انفجار اتمي بر روي يک سنگ عظيم کيهاني پرداختند.

با وجود اينکه ناسا و ديگر آژانسهاي فضايي نزديکترين سيارکها به زمين را رديابي کرده و مسير آنها را محاسبه کرده اند، در صورتي که يکي از آنها به صورت غير منتظره به سمت زمين حرکت کند فاجعه به بار خواهد آمد، از اين رو دانشمندان بر اين باورند جلوگيري از اين فاجعه ارزش آن را دارد که زمين براي وقوع چنين رويدادي در حالت آماده باش قرار داشته باشد.

در اين مطالعه از ابررايانه “سيلو” براي شبيه سازي تاثير انفجار اتمي يک سيارک استفاده شده است.

دانشمندان بر اين باورند که سيارکها مجموعه اي متراکم از قطعات سنگي هستند که توسط نيروي گرانش در کنار يکديگر باقي مانده اند، از اين رو يک انفجار اتمي مي تواند براي نابود کردن و بي خطر ساختن اين سيارکها کافي باشد.

براي انجام اين شبيه سازي، از ابعاد و شکل سيارک “ايتوکاوا” با وسعتي به اندازه ۲۵۰ و طولي برابر ۵۰۰ متر استفاده شده است، اين سيارک گرانيتي است. همانطور که در شبيه سازي ديده مي شود، با کار گذاشتن يک مگاتن بمب در اين سيارک محققان مشاهده کردند که چگونه امواج ناشي از انفجار از نقطه آغاز در سرتاسر سيارک پراکنده شده و آن را به ذراتي بي خطر تجزيه کرد.

بر اساس گزارش ميل آنلاين، ابررايانه سيلو که اين شبيه سازي بزرگ را انجام داده به ۳۲ هزار پردازشگر مجهز بوده و از گنجايش محاسباتي ۱٫۳۵ پتافلاب برخوردار است.

ارسال نظر