از نظر طب قدیم ایران به شیرین كیم گرم و تر و ترش و سرد و خشك است . روغن به سرد ، تر و قابض و به دانه سرد و تر است .
1)به تقویت كنده قلب است .
2)ادرار آور است.
3)نرم كننده سینه است .
4)مقوی معده و دستگاه هاضمه است .
5)قابض است .
6)خونریزی را بند می آرود .
7)به ترش مسهل است .
8)به ترش برای تنگی نفس مفید است .
9)به ترش استفراغ را بند می آورد .
10)اسهال های ساده و اسهال خونی را درمان می كند .
11)به بهترین و مفید ترین میوه برای مسلولین است .
12)خونریزی از رحم را متوقف می كند .
13)اثر مفید روی بواسیر درد .
14)برای هضم غذا مفید است .
خواص به دانه
1- لعاب به دانه را روی زخم ها و سوختگی ها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود .
2-ضد تب است .
3-اسهال خونی و ساده را درمان می كند .
4- برای درمان جراحات گلو موثر است .
5-سرفه را برطرف می كند .
6- برای درمان تورم های داخلی بدن مفید است .
بمالید .
8-برای درمان خشكی زبان و دهان مفید است .
9-آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان كنید .
10-جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است .
خواص دم كرده گل و شكوفه به
1-سردرد را برطرف می كند.
2- مقوی معده است .
3-سینه را صاف و تقویت می كند.
4-سرفه كودكان را برطرف می سازد .
5-برای درمان بی خوابی دم كرده گل را با آّب بهار نارنج مخلوط كرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید .
خواص روغن به
1)برای برطرف كردن زنگ زدن در گوش مفید است.
2)سرگیجه را برطف می كند.
3)برای مداوای زخم های دهان مفید است .
4)خونریزی ریوی را درمان می كند .
5)اسهال مزمن را برطرف می كند.
6)دوست كبد است و روم كبد را رفع می كند .
7)زخم روده ها را درمان می كند .
خواص برگ وشاخه های به
1)جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا می كند .
2)زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئید .
3)قابض است .
4)ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است .
خواص به از نظر قرآن و احادیث
عقل را زیاد ، قلب ضعیف را نیرومند و معده را تمیز میکند بر نیروی دل می افزاید و ترسو را شجاع و فرزند را نیکو میکند و کسی که آن را بخورد خداوند تا چهل روز حکمت را به زبان او جاری میکند و همّ ( نگرانی ) را میبرد بخیل را بخشنده میکند و کسی که سه روز ناشتا آن را بخورد ذهنش صاف میشود و بر حلم و علم او می افزاید و از کید شیطان و لشکریان او حفظ مینماید.