Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 2 دی 1403 - 09:17

شناخت سلول های بنيادی و نقش آن در درمان سرطان

شناخت سلول های بنيادی و نقش آن در درمان سرطان

تحقیقات در زمینه سلول های بنیادی همچنان ادامه دارد .

اخیرا و با شناخت روز افزون سلول های بنیادی،دانشمندان به شواهد محکمی در رابطه با اثبات نظریه بحث برانگیز رشد تومورهای سرطانی دست یافته اند که می تواند در تشخیص و درمان سرطان انقلابی به پا کند.

دیدگاه فعلی، سرطان را ناشی از تغییر شکل (موتاسیون) سلول های عادی و تبدیل شدن آنها به سلول سرطانی می داند. سلول هایی که به صورت غیر قابل کنترلی تکثیر شده و مانند خود را به وجود می آورد.

در این دیدگاه، ایده اصلی این است که هر سلول سرطانی مانند بقیه سلول های سرطانی است و مرتب تکثیر میشود. (مانند مامور اسمیت در فیلم

ماتریکس) اما سه مطالعه مستقل نشان داده اند که این دیدگاه اشتباه است.

این تحقیقات جدید نشان می دهند، که تعدادی سلول در یک توده سرطانی وجود دارند که نقش کلیدی را در تکثیر سلول ها بازی می کنند. در واقع سلول های سرطانی هم دارای تعدادی سلول بنیادی سرطانی هستند که وظیفه اصلی تکثیر را به عهده دارند.

اگرچه وجود سلول های بنیادی سرطانی مدت ها است که تقریبا ثابت شده، اما این اولین بار است که دانشمندان اثبات کرده اند که آنها در داخل تومورها وجود دارند و روند تکامل طبیعی خودشان را دنبال می کنند.

به گفته لوییس پارادا، از مرکز درمانی دانشگاه ساوت وسترن تگزاس در دالاس می گوید، با این کشف، درمان باید به جای تاثیر روی تمام سلول های سرطانی موجود در یک توده تومور، فقط روی کشتن این سلول های بنیادی متمرکز شود. «در گذشته ما سعی می کردیم تا تمام سلول های موجود در داخل تومور را از بین ببریم. اما الان می دانیم که از بین بردن نوع خاصی از سلول ها کافی است.»

وی می گوید: «کاهش اندازه یک توده سرطانی به نصف بر اثر درمان هیچ اهمیتی ندارد. آنچه مهم است، نابود کردن این سلول های بنیادی و جلوگیری از رشد دوباره توده است. خبر خوب اینجا است که ما الان می دانیم دنبال چه هستیم.»

 

ارسال نظر