۱) از اجرای ضمیمه ایمیل های دریافتی خودداری نمایید: ابزار پست الکترونیکی جهت ارسال و دریافت برنامه یا فایلهای آرشیو ایجاد نشده است. اکثر ضمیمه های پیوست شده به ایمیل ها، جهت اجرای بد افزارها تدارک دیده شده اند.
۲) به ایمیل های ناشناس پاسخ ندهید: چنانچه ایمیلی دریافت نمودید که برای شما نا آشناست از پاسخ دادن به آن اجتناب کنید. در غیر این صورت ممکن است رخنه های امنیتی مورد نیاز هکرها را فراهم نمایید.
۳) از خرید کالا به واسطهی مکاتبه از طریق ایمیل خودداری نمایید: اغلب مواقع آیتمهای معرفی شده در ایمیلها برای کاربران جذاب واقع میگردد ولی از خرید آنها خود داری نمایید.
۴) مراقب ایمیلهایی که مضمون اضطراری دارند باشید: مهم نیست که این گونه ایمیل ها چقدر اضطراری و فوری هستند فقط کافیست که بدون کلیک نمودن بر روی آنها، از inbox خود حذف نمایید.
۵) هیچ بانک و موسسه مالی اطلاعات مشتریان را از طریق ایمیل درخواست نمیکند: چنانچه ایمیلی مبنی بر تقاضای اطلاعات پرسنلی دریافت نمودید از پاسخ دهی به آن جدا اجتناب نمایید.
۶) ایمیلهایی که اطلاعات محرمانه ( مانند شماره رمز کارت بانکی، شماره حساب و غیره…) درخواست مینمایند بسیار خطرناک میباشند زیرا با قرار دادن اطلاعات محرمانه خود در اختیار مجرمان زمینه را برای کلاه برداری اینترنتی به واسطه هویت شما فراهم میشود.
۷) از پسوردهای پیچیده استفاده نمایید: پسودهایی ایجاد نمایید که توسط هر فردی قابل پیش بینی نباشد.
۸) برای حساب های کاربری مختلف از پسوردهای مختلف استفاده کنید: هر چقدر که پسوردهای شما متنوع و مختلف باشد، شانس هک شدن حساب های کاربری شما کاهش مییابد.
۹) از ذخیره پسوردهایتان بر روی رایانهی افراد دیگر خودداری نمایید: اغلب وب سایتها هنگام Login شدن گزینهی ” یادآوری رمر عبور” را تدارک دیده اند، چنان چه از رایانهی شخصی دیگری قصد لاگ این شدن دارید ، از زدن این گزینه جدا خودداری نمایید.
۱۰) هر نرم افزاری را روی سیستم خود نصب نکنید: بعضا برخی از وب سایتها نرم افزارهای رایگان برای کاربران نمایش میدهند، که کاربر با نصب اینگونه نرم افزارها زمینه نفوذ هکرها را فراهم مینماید، جهت اطمینان یافتن از این گونه نرم افزارها، به اطلاعات آن ( شرکت تولید کننده محصول، وب سایت رسمی آن و غیره …) توجه کنید.
۱۱) حتما از یک آنتی ویروس کارآمد و استاندارد استفاده نمایید: با نصب آنتی ویروس تا حد قابل توجهی مانع نفوذ هکرها خواهید شد، به همین منظور آنتی ویروسهای پولی و رایگان در سطح اینترنت موجود است.
۱۲) قبل از اجرا کردن محتویات حافظههای قایل حمل، حتما با یک آنتی ویروس قوی اسکن نمایید.
۱۳) همیشه رایانهی خود را در حالت Lock قرار دهید: به هیچ وجه رایانهی شخصی خود را در حالت unlock ترک نکیند. با فعال سازی بخش پسورد گذاری سیستم عامل، میتوانید مانع دسترسی های غیر مجاز شوید.
۱۴) تلفن همراه خود را در حالت auto lock قرار دهید: همیشه برروی تلفن همراه خود رمز بگذارید و مدت زمان auto lock نباید بیشتر از ۱ دقیقه باشد. به این طریق سارقان در دسترسی و استفاده از تلفن همراه شما با مشکل مواجه خواهند شد.
۱۵) تلفنهای همراه در واقع نوعی رایانههای قدرتمند هستند، پس زیرکانه از آنها استفاده کنید: تلفنهای همراه در واقع رایانههای کوچکی هستند که قابلیت برقراری ارتباط با سایر وسایل الکترونیکی را داشته و حتی توانایی ذخیره سازی اطلاعات چند رسانه ای را نیز دارند.
۱۶) در شبکه های اجتماعی هرگز کسی دلش برای شما تنگ نمیشود: ایمیلهایی که با این مضمون هستند نوعی هرز نامه بوده و باید بلافاصله حذف شوند.
۱۷) به یاد داشته باشید که بنرهای تبلیغاتی که حاوی متن ” شما شانس مراجعه به این وب سایت را از بین هزار نفر برنده شدهاید” یک دروغ بزرگ بوده و از کلیک نمودن بر روی آنها بایستی اجتناب نمایید.
۱۸) از منتشر نمودن تصاویر خود در شبکههای اجتماعی خودداری نماید یا حداقل با انجام تنظیمات مربوطه آن را فقط برای اشخاص خاصی قابل رویت نمایید.
۱۹) هنگام انجام تراکنشهای بانکی ، توجه کنید که آدرس وب سایت پرداخت بانکی، بر اساس پروتکل https باشد، زیرا هنگام انجام تراکنش، اطلاعات مالی شما به صورت رمزنگاری شده تبادل خواهد شد.
۲۰) در انجام تراکنشهای بانکی از صفحه کلید مجازی که ارقام آن به صورت نا مرتب درج شده است استفاده نموده تا اطلاعات مالی شما از نرم افزارهای key logger در امان بماند.
۲۱) اینترنت هیچ وقت دچار فراموشی نمیشود: چنان چه تمام اطلاعات و فایلهای خود را از اینترنت حذف نمایید یقین داشته باشید که یک نسخه از آنها در سرور دیگری ذخیره شده است.