ربات موازی با قابلیت فراهم کردن امکان تصویربرداری سریع و با دقت بالا از طریق نصب دوربین بر روی آن، در کشور ساخته شد.
دکتر مهدی طالع ماسوله – مجری طرح ساخت این ربات –با اشاره به اینکه یک نمونه از این ربات در کانادا نیز ساخته شده است، توضیح داد: موتورهای این ربات به پایه آن و به زمین وصل میشوند که این ویژگی میتواند اینرسی ربات را پایین آورده و سرعت، دقت و شتاب آن را بالا ببرد.
همین ویژگی خاص سبب میشود که این ربات وسیله ای مناسب برای نصب دوربینهای فیلمبرداری و عکسبرداری برای تصویربرداری با دقت بالا در شرایط خاص باشد.
وی با اشاره به این که موتورهای یک ربات به صورت معمول مانع از حرکت سریع ربات میشوند، خاطرنشان کرد: عملگرهای «چشم چابک» به صورت موازی کار میکنند که این امر دقت کار را بالا میبرد و در واقع وجه تمایز آن به عنوان یک ربات موازی با رباتهای سری کاربردی در صنعت است که موتورهای آنها پشت سر هم نصب میشوند.
حرکت موتور در رباتهای سری باعث ایجاد اختلال در حرکت ربات میشود، که «چشم چابک» به دلیل ویژگیهایی که گفته شد و تفاوتی که با سایر رباتها به دلیل دقت بالا دارد، ابزار مناسبی برای تصویربرداری در سرعت بالا و یا عکاسی از یک مکان در زمان خاص و کوتاه است.
«چشم چابک» به عنوان رباتی با سه درجه آزادی دورانی همچنین در دنیای naptic(رباتهای واسط لامسهیی) کاربرد دارد. رباتهای واسط لامسهیی انتقال نیرو و حس را انجام و به کاربر اجازه میدهند که در یک واقعیت مجازی، احساسات مختلف (مانند برخورد به یک دیوار) را تجربه کند.
دکتر طالع ماسوله با همکاری سه دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مکانیک این ربات را طراحی کرده و ساخته است که بدنه اصلی و طرح نهایی آن نیز تا یک ماه آینده تولید خواهد شد.
به گفته وی ویژگی اصلی این ربات که دقت، سرعت و شتاب آن را بالا برده است.