واقعيت اين است که تقويم مايا در سال 2012 يا همان شب يلدای ما به پايان مي رسد، به همين دليل ماياها به دنبال هر دليل مذهبي، علمي، اخترگويانه و تاريخي مي گردند تا بيابند که چرا اين تقويم مي گويد که جهان رو به پايان است. رسالت مايايي کسب قدرتي است که بتواند مردم را در تمام جوامع نگران کند.
اما بعد نيست مطالبی در اين ارتباط مشاهده نماييد
تقويم مايايي
تقويم مايا چيست؟ اين تقويم توسط تمدني پيشرفته به نام ماياها در حدود 250 تا 900 ميلادي بوجود آمده است. شواهد مربوط به امپراطوري مايا به قسمتهاي جنوبي مکزيک تا گواتمالا و اِل سالوادور مي رسد.
مردمي که در جامعه ي مايايي ساکن بودند، مهارت پيشرفته اي در نوشتن داشتند و در ساختن شهرها و مدنيت توانايي عجيبي پيدا کرده بودند. مايايي ها احتمالا بخاطر اهرام و ساختمانهاي بزرگ ديگري که ساخته اند معروف شده اند.
مردم مايا در فرهنگ امريکاي مرکزي تأثير زيادي داشته اند، نه فقط از طريق تمدن خويش، بلکه با جوامع بومي که در اين منطقه تشکيل داده اند. در حال حاضر هنوز شمار زيادي از ماياها هنوز زنده اند و سنن باستاني خود را ادامه مي دهند.
مايايي ها از تقويم هاي مختلفي استفاده مي کردند و زمان را بعنوان گردش هايي روحاني درنظر مي گرفتند. ازآنجايي که اين تقويمها استفاده هاي عملي زيادي داشتند، مثل: کاربردهاي اجتماعي، کشاورزي، اقتصادي و... ، به عنصر مذهبي قوي اي تبديل شده بودند. اين کاملا با تقويم ميلادي جديد متباين است که تنها داراي معاني اجتماعي و اقتصادي است.
بيشتر تقويمهاي مايايي کوتاه بودند. تقويم تزولکئين (Tzolk"in) در 250 روز تمام مي شد و تقويم هاآب (Ha"ab) طول سال را 365 روز درنظر مي گيرد. مايايي ها اين دو تقويم را با هم ترکيب کردند تا تقويمي به نام «گرد تقويم» (Calandar Round) تهيه نمودند: که برابر است با يک چرخه از 52 هاآب (تقريبا 52 سال که برابر طول تقريبي يک نسل است.) درون يک گرد تقويم چرخه هاي 13 و 20 روزه وجود دارد. واضح است که اين سيستم تنها زماني استفاده مي شود که 52 سال را 18980 روز واحد در نظر بگيريم. بعلاوه ي اين سيستمها، مايايي ها چرخه اي داشتند به نام «چرخه ي زهره». ايشان با دقت زياد تقويمي شکل دادند که بر اساس موقعيت زهره در آسمان شب بود. وهمچنين ممکن است که آنها تقويمهاي مشابهي براي سيارات ديگر هم داشته اند.
با استفاده از گرد تقويم هيچ گاه نمي توان سالي قديمي تر از 52 سال را مشخص کرد! پس چگونه مي توان تاريخ هاي طولاني را با استفاده از تقويم مايايي ها تعيين نمود؟
پايان شمارش طويل= پايان دنيا؟
ماياها براي حل اين مشکل روشي ابتکاري بکار بردند. در نهايت تقويم آنها از دوره ي بلندي استفاده کرد که 5126 سال دارد. اين دوره بر اساس ملاحظات مذهبي، دوران قاعدگي، محاسبات رياضي روي اعداد 13 و 20 و همچنين اساطير اخترگويانه ايجاد شده است.
ولي اين تقويم چگونه کار مي کند؟
سال مبدأ در شمارش طويل مايايي در «0.0.0.0.0» آغاز مي شود. هر صفر از 0-19 تغيير مي کند که هرکدام نشاندهنده ي روزهاي مايايي است. مثلا اولين روز از شمارش طويل به صورت 0.0.0.0.1 نوشته مي شود. اين عدد اضافه مي شود تا روز 19. با افزوده شدن 1 روز ديگر يعني 20 روز به صورت زير نوشته مي شود: 0.0.0.1.0 اين شمارش تا 0.0.1.0.0 ادامه مي يابد(حدود يک سال ) و همينطور تا 0.1.0.0.0 (حدود 20 سال) و 1.0.0.0.0 (حدود 400 سال). حالا مثلا تاريخ 2.10.12.7.1 در تقويم مايايي نشان دهنده ي تاريخ تقريبي 1012 سال و 7 ماه و 1 روز است.
سه ستون نوشته شده توسط مايايي ها: ستون سمت چپ نشاندهنده ي تاريخ 8.5.16.9.9 يا 156 ميلادي است.
واقعا تقويم جالبي است. ولي اين تقويم با پايان جهان چه ارتباطي دارد؟ رسالت مايايي تماما بر اين اساس است که هنگامي که شمارش بلند مايايي تمام شود، يک اتفاق بدي بوقوع خواهد پيوست. متخصصين مايا از هر دو عدد 13 و 20 استفاده مي کنند. طبق نظر ايشان پايان اين دوره مي تواند در 13.0.0.0.0 روي دهد. و اين تاريخ برابر با 5126 سال است. اين شمارش بلند دوره در 0.0.0.0.0 آغاز شده است که مطابق 11 آگوست 3114 پيش از ميلاد مي شود. حالا مسأله را متوجه شديد؟ شمارش طويل دوره ي ماياها در 5126 سال بعد از اين تاريخ يعني در 21 دسامبر 2012 به پايان مي رسد.
روز رستاخيز
زماني که چيزي تمام مي شود (حتي چيز بي خطري مثل يک تقويم باستاني)، مردم گمان مي کنند که نهايي ترين احتمالات براي پايان تمدن روي خواهد داد. از طرف ديگر باستان شناسان و اسطوره شناسان معتقدند که مايايي ها يک عصر روشنگري را براي سال 13.0.0.0.0پيش بيني کرده اند. ولي واقعيت اين است که شواهد کافي براي چنين رستاخيز عظيمي در آن روز در دست نداريم!!
تهديدهايي برعليه زمين و نوع بشر تا بحال مطرح شده اند: برخورد سيارکها، سياهچاله ها، انفجارات پرتوگاما در کهکشانهاي نزديک، دوره ي يخبندان و جابجايي قطبين. ولي هيچ شاهدي براي روي دادن يکي از اين اتفاقات در 2012 وجود ندارد. اين اتفاقات هر زماني مي توانند روي دهند و هيچ ارتباطي با تاريخ خاصي ندارند. هر کدام از اين تهديدها نياز به يک مقاله ي مستقل دارد که توضيح داده شود که چرا دليلي براي روي دادن آنها وجود ندارد.
نکته ي جالب اين است که باستان ستاره شناسان مايايي هنوز اختلاف نظر دارند که آيا پايان تقويم در 13.0.0.0.0 است يا 20.0.0.0.0(حدود سال 8000 ميلادي)
هفت نظريه علمي که مي تواند پايان جهان را پيش بيني کند.. برخورد با زمين هزاران انجمن اينترنتي و سايتهاي مختلف اعلام کرده اند زماني در اوايل قرن 21 ميلادي سياره اي ناشناخته با زمين برخورد کرده و يا از فاصله اي بسيار نزديک..
بر اساس شواهد علمي موجود و مدارک تاريخي قديمي نظريه هايي که به احتمال نابودي جهان تا سال 2012 پرداخته است مورد بررسي قرار گرفته است.
بسياري از دانشمندان با توجه به شرايط کنوني زمين و بحرانهاي موجود بسيار نگران حيات بشر بوده و به مطالعه بر روي حقايقي مي پردازند که مي تواند روزي منجر به اتمام حيات بر روي سياره آبي شود. به اعتقاد برخي نظريه ها پايان يافتن جهان که در تقويم باستاني اقوام مايان تاريخ آن سال 2012 ذکر شده است مي تواند به دلايل مختلفي به واقعيت تبديل شود. نشريه تلگراف نيز با توجه به اين نظريه ها و مدارک به بررسي برخي از اين دلايل و ميزان احتمال تحقق آنها تا سه سال آينده پرداخته است.
1- حمله بيگانگان فضايي
اين پديده در ابتدا به موضوع بسياري از آثار هنري علمي تخيلي تبديل شد اما به تدريج محققان دريافتند که نگراني از حمله بيگانگان به زمين رو به افزايش است. تعداد موارد مشاهده يوفوها افزايش پيدا کرده و نشانه ها و مدارک زيادي از مشاهده اين پديده هاي غريب ارائه شده است. از جمله اين شواهد تلاش دولتهاي مختلف در سرتاسر جهان براي کنترل يوفوها طي 50 سال گذشته است. اما با وجود تمامي اين شواهد و مدارک که بسياري آنها را خيالي و زاده توهم شاهدان مي دانند، احتمال وقوع حمله بيگانگان به زمين تا سال 2012 تنها 0.1 از 10 تخمين زده شده است.
2- برخورد با زمين
هزاران انجمن اينترنتي و سايتهاي مختلف اعلام کرده اند زماني در اوايل قرن 21 ميلادي سياره اي ناشناخته با زمين برخورد کرده و يا از فاصله اي بسيار نزديک از کنار آن عبور خواهد کرد و در نتيجه تمدن را نابود کرده و يا خسارات و دگرگوني هاي عظيم و جبران ناپذيري را بر روي زمين به جا خواهد گذاشت. اين سياره با نام خيالي "نيبيرو" سياره اي در منظومه خورشيدي فرض شده است که در مداري نامنظم در حرکت بوده و هر سه هزار و 700 سال يکبار به قسمتهاي داخلي منظومه خورشيدي راه پيدا مي کند. شواهد بسيار کمي براي اثبات اين نظريه ارائه شده است که از آن جمله مي توان به معرفي 10 سياره توسط ناسا در سال 2005 اشاره کرد که در خارج از منظومه خورشيدي به سر مي برند و شايد تا سال 2012 به قسمتهاي داخلي منظومه خورشيدي وارد شده و از نزديکي زمين عبور کنند. با اين همه احتمال وقوع اين برخورد 0.2 از 10 تخمين زده شده است.
3- بحران خورشيدي
اين بحران يکي از معدود سناريوهايي است که با انتهاي تقويم مايانها در ارتباط است و مي تواند پايه علمي داشته باشد. در اين سناريو که احتمال وقوع آن 0.3 از 10 برآورد شده است، تابش هاي شديد خورشيدي و يا انفجارهاي گازي در دسامبر 2012 مي تواند زمين را در خود غرق کرده و نوع بشر را به همراه اکو سيستم زمين نابود سازد. تاکنون شواهدي مبني بر وقوع چنين پديده اي در سال 2012 ارائه نشده اما ارتباطاتي ميان دوره هاي 11 ساله خورشيدي و چرخه زماني تقويم مايانها يافته شده است. با اين حال با وجود اينکه شعله هاي خورشيدي مي تواند براي برخي از تجهيزات، ماهواره ها و فضانوردان مشکلاتي را ايجاد کند اما از قدرتي که بتواند زمين را حداقل تا سال 2012 ويران سازد برخوردار نخواهد بود. تنها خطر جدي که از سوي خورشيد زمين را تهديد مي کند، اتمام انرژي خورشيد و بلعيده شدن زمين توسط اين ستاره عظيم است که آن نيز تا پنج بيليون سال آينده ممکن خواهد بود.
4- تغيير قطبهاي مغناطيسي
بسياري معتقدند قطبهاي مغناطيسي زمين در سالهايي نه چندان دور تغيير خواهند کرد و بر الگوي چرخش مداري زمين تاثير گذاشته و فاجعه اي بزرگ را به وجود خواهد آورد. اين افراد مدارکي از تغيير قطبي زمين در گذشته ارائه کرده و معتقدند اين تغييرات را مي توان با مطالعه نقاط خورشيدي و تئوري ميدانهاي مغناطيسي مشاهده کرد. در عين حال برخي معتقدند مايانها و مصريان باستان نيز از وقوع چنين پديده اي در آينده آگاه بوده اند اما اين راز امروزه توسط دولتها مخفي باقي مانده است. محققان دانشگاه پرينستون و تولوس در فرانسه با بررسي مدارک مختلف دريافته اند که سياره زمين در حدود 800 ميليون سال پيش دوراني را براي متعادل سازي قطبهاي خود پشت سر گذاشته است. تغيير زاويه 50 درجه اي در قطب شمال طي 20 ميليون سال از جمله شواهدي است که محققان به آن دست يافته اند و بر همين اساس معتقدند امکان وقوع چنين پديده اي وجود دارد اما طي يک ميليون سال آينده و درصد احتمال وقوع آن يک از 10 خواهد بود.
5- ابر آتشفشان
انفجار ابر آتشفشاني يکي از عظيم ترين انفجارهايي خواهد بود که در تاريخ بشر ديده شده و در اثر افزايش ميزان ماگما در هسته زمين و عدم وجود راه فرار از اين منطقه از زمين به وجود خواهد آمد. نتيجه چنين انفجاري پراکنده شدن ميزان زيادي از گازهاي سمي در اتمسفر زمين و پوشانده شدن قسمتهاي زيادي از خشکي ها توسط ماگماها خواهد بود. تصاويري که توسط ماهواره ها طي سالهاي گذشته به ثبت رسيده است نشانه هايي از تغيير را در سنگهاي مذاب زير زميني نمايش مي دهد که مي تواند درصد احتمال اين انفجار را يک از 10 ساخته و مدارک علمي را براي اثبات اين نظريه ارائه دهد.
6- نقطه اوج نفتي
کاهش ذخاير نفتي جهاني قطعا واقعيتي است که مي تواند به فروپاشي سرمايه گذاري و اقتصاد جهاني منجر شود. اما نظريه نقطه اوج نفتي درباره موضوع افزايش تقاضا در برابر ميزان توليد بحث مي کند بر اساس اين نظريه زماني فرا خواهد رسيد که تقاضاي اين منبع انرژي از ميزان توليد آن پيشي خواهد گرفت. به گزارش مهر، برخي معتقدند اين پديده در حال حاضر آغاز شده است اما برخي ديگر آغاز آن را سال 2012 اعلام کرده اند. با اين همه و با وجود تلاش براي توليد منابع جايگزين انرژي احتمال وقوع اين پديده 4 از 10 محاسبه شده است.
7- نابودي نسل زنبورها
36 درصد از کندوهاي زنبور در ايالات متحده در زمستان 2008 به دليل اختلالي به نام اختلال نابودي کلوني زنبورها از بين رفتند. اين اختلال که طي آن تمامي زنبورهاي کارگر يک کندو به صورت ناگهاني مي ميرند و تنها زنبور ملکه به جا مي ماند در چندين کشور اروپايي از جمله فرانسه، بلژيک، ايتاليا، پرتغال و اسپانيا رواج يافته است. تاکنون دلايلي مانند آفتها، تغييرات شديد جوي و امواج تلفن همراه عوامل بروز اين اختلال اعلام شده اند اما تاثير هيچ يک از آنها تاکنون به اثبات نرسيده است و از آنجايي که تاکنون درماني موثر نيز براي کنترل اين اپيدمي ارائه نشده است، پيش بيني مي شود نظريه انقراض زنبورها به زودي به واقعيتي تلخ تبديل شود. با توجه به اين حقيقت که پرورش بسياري از محصولات کشاورزي از جمله سويا، پنبه، دانه هاي روغني مانند بادام، انگور، سيب و گلهاي آفتابگردان نيازمند حضور زنبورها بوده و فعاليتهاي اين حشرات کوچک بر روي توليد 30 درصد از غذاي جهان تاثيري مستقيم به جا مي گذارد، بالاترين احتمال نابودي حيات در اثر پديده اي طبيعي به اين نظريه ارائه شده و 7 از 10 تخمين زده شده است.
زمان تا پايان دنيا را در آدرس زير مشاهده نماييد(روی آن کلِيک نماييد)
Countdown to December 21, 2012, 11:11 UTC
اما شما چه فکر می کنيد؟ برای ما کامنت قرار دهيد