Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 17:57

مگس هايی که بلدند بشمارند

مگس هايی که بلدند بشمارند

هرچند خبر کمی عجیب است ولی واقعیت دارد.

نوعی از مگس های میوه به لطف تلاش های شبانه روزی پژوهشگران ژنتیک دانشگاه ویلفرد لوریه کانادا و دانشگاه کالیفرنیا توانستند بالاخره بعد از 40 نسل، شمارش را یاد بگیرند.


روش کار هم بسیار جالب بوده: در آغاز برای مگس های مورد آزمایش جلسات توجیهی شمارش برگزار می شد! این جلسات 20 دقیقه بودند و در آنها ابتدا مگس ها در معرض نورهای قوی به صورت فلش های 2، 3 و 4 تایی قرار می گرفتند.

 

فلش های 2 و 4 تایی همراه با تکان دادن قوطی حاوی مگس های بینوا بودند. بعد از یک وقفه، دوباره نوبت فلش ها بود و مگس هایی که بلد نبودند بشمارند، خود را برای تکان های قوطی آماده نکرده بودند. این قضیه تا نسل 40 ادامه داشت و با این وجودی که مگس ها هنوز از حساب چیزی نمی فهمیدند؛ محققین از ایجاد تغییر ژنتیکی در آنها نا امید نشده بودند.

در نهایت مگس های نسل 40 توانستند بشمارند و بعد از فلش های دو یا چهارتایی، خود را برای تکان های محفظه جمع و جور کنند.

مگس های میوه عمر کوتاهی دارند و به سرعت زاد و ولد می کنند و همین امر این حشرات را به مثال هایی عالی برای آزمایش های مهندسان ژنتیک تبدیل کرده است.

حالا که محققین تکامل، مطمئن شده اند که می توان چنین تغییری را پس از نسل های متمادی در این حشره ایجاد کرد و باعث فرگشت آن شد، قدم بعدی این است که بفهمند چطور این تغییر اتفاق می افتد. چه تغییراتی در ساختار مهندسی مغز این موجودات رخ می دهد که باعث پیدایش این قابلیت می شود و بعد به صورت دقیق محل تغییر ژنها مشخص می شود.

این مطالعه همچنین نشان داد که قابلیت های اساسی ریاضی مانند شمارش، ساختارهایی باستانی در موجودات هستند. پیش از این هم مشخص شده بود که حتی موجوداتی نظیر سمندرها، لمورها و جوجه های چند روزه هم بعضی قابلیت های مقدماتی ریاضی را دارند.

با این حساب باید گفت حالا دیگر حیوانات هم سرشان توی حساب و کتاب است.

ارسال نظر