تکنولوژي هاي جديد جهت ساختن آينده اي راحت، ضروري هستند. اما بدون دانش نو، توسعه ابزارآلات و قابليت هاي جديد و نوآورانه، ايمني و موفقيت آنها را نمي توان تضمين نمود.
در پايان کنگره Summit on the Global Agenda سال ۲۰۱۱ در شهر دبي، هيات مديره اين کنگره از مغزهاي متفکر تکنولوژي جهان خواستند تا ليستي از تکنولوژي هاي نوآورانه را که در آينده نزديک مي بايست مورد استفاده قرار گيرند؛ تهيه نمايند.
۱- انفورماتيک (خودکار کردن آگاهانه) براي افزايش ارزش اطلاعات
حجم اطلاعاتي که امروزه در اختيار مردم و سازمان ها قرار دارد در تاريخ بشر بي سابقه است و حجم توليد اطلاعات نيز هر روزه به صورت تصاعدي در حال افزايش است.
اين حجم عظيم اطلاعات خود خطري است که ممکن است باعث ايجاد سردرگمي فزاينده به جاي ارزش براي کاربران و در نتيجه کاهش بازدهي گردد.
اين نوآوري ها قرار است فيلتري را جهت پردازش و پالايش اطلاعات در جهت کاهش پيچيدگي و افزايش بازدهي ايجاد نمايند.
۲- بيولوژي مصنوعي و مهندسي متابوليک
طبيعت ميراث کدهاي ژنتيکي ماندگاري است که در هسته همه ارگانيسم هاي زنده نگاشته شده است.
پيشرفت هاي سريع در بيولوژي (زيست شناسي) مصنوعي و مهندسي متابوليک به زيست شناسان و مهندسان اجازه دستيابي به رموز اين کدهاي ژنتيکي را به شيوه هاي بي سابقه و جذابي مي دهد و آنها را قادر مي سازد تا فرايندهاي بيولوژيکي و ارگانيسم هاي جديدي را جهت انجام فعاليت هاي خاص توسعه دهند. مانند تبديل توده سلولي به ترکيبات شيميايي، سوختي و ديگر مواد، يا ساخت داروهاي جديد جهت مقاوم نمودن بدن انسان در برابر بيماري ها.
۳- تکنولوژي هايي براي توليد غذاي بيشتر
کودهاي مصنوعي يکي از دستاوردهاي عظيم علم شيمي جهت افزايش بازدهي خاک هستند.
افزايش جهاني تقاضا براي غذا، تهديدي براي منابعي نظير انرژي، آب و خاک است.
با پيشرفت علم زيست شناسي و فيزيک، اين تکنولوژي تضمين کننده فراهم آوردن غذاي کافي براي نسل هاي آينده توام با کاهش استفاده نادرست از منابع کره زمين خواهد بود.
۴- طراحي مواد در ابعاد نانو
جهت کاهش استفاده از منابع کره زمين، بازدهي کالاها و فرآيندها بايد به طور چشمگيري افزايش يابد.
نانو مواد که خواص آنها در ابعاد مولکولي به طور دقيقي مهندسي شده است، هم اکنون نيز کاربرد عالي خود را در بهينه نمودن کالاها و فرآيندها نشان داده اند و در آينده نيز با بهينه نمودن خواص اتمي آنها، مي بايست از اين مواد استفاده بيشتري نمود.
۵- بيولوژي سيستم ها و مدلسازي-شبيه سازي کامپيوتري سيستم هاي بيولوژيکي و شيميايي
جهت افزايش سلامتي انسانها و توليدات سبز تر، ضروري است بدانيم که بيولوژي و شيمي چگونه با هم کار ميکنند. بيولوژي سيستم ها و مدلسازي کامپيوتري نقش مهمي را در طراحي روش هاي نوين درماني و همچنين افزايش بازدهي مواد و فرايندهاي توليد کالاها جهت توليد کالاهاي غني تر و سالم تر بازي خواهند نمود.
۶- استفاده از دي اکسيد کربن به عنوان يک منبع
کربن در سلولهاي تمام موجودات زنده کره زمين وجود دارد.
هنوز مديريت دي اکسيد کربن رها شده توسط موجودات زنده و صنايع يکي از بزرگ ترين چالش هاي اجتماعي، سياسي و زيست محيطي در زمانه ما است.
يک رويکرد ابداعي و نوآورانه مي تواند بر مديريت دي اکسيد کربن و تبديل آن از يک ماده ضايعاتي به يک منبع انرژي متمرکز باشد.
کاتاليست هاي نوآورانه که بر پايه نانو مواد جديد توسعه خواهند يافت، مي توانند دي اکسيد کربن را به هيدروکربن ها و ساير مواد عالي کربن دار تبديل نمايند که آنها نيز به نوبه خود به عنوان جايگزين محصولات نفتي و پاک کننده ها مورد استفاده قرار مي گيرند.
۷- برق بي سيم
جوامع انساني عميقاً وابسته به انرژي الکتريسيته هستند. يکي از محدوديت ها در توسعه اين جوامع، نياز آنها به اتصال سيمي به منابع توليد الکتريسيته چه به طور دائم يا از طريق شارژ باطري است.
برق بي سيم لوازم الکتريکي را از نياز آنها به اتصال فيزيکي به پريز برق رها مي کند.
اهميت اين تکنولوژي مانند اهميت اختراع Wi-fi براي اينترنت و شبکه خواهد بود.
۸- سيستم هاي نيرو با چگالي انرژي بالا
اگر مي خواهيم نسل آينده در محيطي سالم زندگي کند، ساخت باتري هايي با ظرفيت بالاتر بسيار مهم است. تعدادي از تکنولوژي هاي نوآورانه در حال توسعه هستند تا بتوانند باتري هايي با توانايي ذخيره انرژي بالا در حجم کوچک را توسعه دهند. تعدادي از اين تکنولوژي ها شامل نانو الکترودها، الکتروليز خشک و انتقال سريع انرژي از طريق سوپر خازن ها که بر پايه نانو مواد کربني توسعه خواهند يافت، مي باشد.
۹- پزشکي شخصي سازي شده، تغذيه و جلوگيري از بيماري ها
با عبور جمعيت جهان از مرز ۷ ميليارد نفر که همه نيز آرزوي عمري طولاني دارند روشهاي سلامتي سنجي موجود روز به روز تاثير خود را از دست مي دهند. در ضمن افزايش نياز به تجهيزات پزشکي و داروها به جهت افزايش استفاده از منابع کره زمين، موجب افزايش قيمت آنها نيز شده است.
پيشرفت در علومي مثل ژن شناسي، پروتئين شناسي و شناخت متابوليسم بدن، درهاي جديد را به سوي اختصاي کردن روش هاي درمان براي هر شخص باز نموده است.
ترکيب اين علوم با تکنولوژي هاي نوآورانه اي مثل بيولوژي مصنوعي و نانوتکنولوژي، مي تواند انقلابي را در زمينه سلامت به ارمغان بياورد.
۱۰- تکنولوژي آموزش بهبود يافته
جهت آموزش به جمعيت رو به رشد جوانان، نياز به روشهاي جديد آموزشي است تا مهارت هاي لازم براي انجام کارهاي تخصصي را بتوان سريعتر به آنها ياد داد.
تکنولوژي اطلاعات خصوصي سازي شده مي تواند کمک بزرگي به آموزش هاي دانش آموز محور نمايد.
پيشرفت هاي سريع در رسانه هاي اجتماعي، دوره هاي آموزشي باز (open courseware) و اينترنت در دسترس در کليه مکان ها، به اين امر کمک شاياني خواهد نمود.