عارف غفوری، جوان ارومیهای که برای ادامه تحصیل به ترکیه رفته است، با اجرای نمایشهای متحیرکننده، در عرض یک سال به بهترین جوان شعبدهباز دنیا تبدیل شد و جایزه «مرلین» را به خود اختصاص داد.
عارف غفوری جوان 22 سالهای است که سال گذشته به عنوان یک ایرانی در مسابقه استعدادهای ترکیه شرکت کرد و با همان اجرای اول خود نظر تمام رسانههای ترکیه به او جلب شد.
او پس از انجام دو مرحله شعبدهبازی به فینال رسید. این جوان ایرانی در شب فینال که در لحظات تحویل سال 1390 بود، با اجرای نمایشی بینظیر، حاضران در سالن نمایش و بینندگان تلویزیونی را لحظاتی متحیر کرد. در انتهای این مسابقه به نظر میرسید او با کسب بیشترین پیامک نفر اول شود ولی رقیب او که تقلید صدا انجام میداد برنده اول این مسابقه شد.
عارف غفوری پس از کسب مقام دومی در این مسابقه، ابتدا به زبان فارسی در پربینندهترین شبکه تلویزیونی حلول سال 1390 را به تمام ایرانیان تبریک گفت و خود را از سرزمینی دانست که افتخارات گذشته و حالش انکار نشدنی است و سپس به زبان ترکی وعده داد به قله شعبدهبازی جهان تکیه بزند.
عارف پس از برنامه استعدادهای ترکیه مورد توجه کانالهای تلویزیونی این کشور قرار گرفت و با عقد قراردادی سنگین راهی شبکه تلویزیونی تیآرتی ترکیه شد. نمایشهای شعبدهبازی این جوان ایرانی باعث شد در رنکینگ بینندگان، برنامه او در صدر قرار گیرد و نظر محافل بینالمللی را جلب کند.
پیشرفتهای عارف در طول کمتر از یک سال بینظیر بود تا اینکه در جشنواره اخیر «مرلین» امریکا جایزه برتر را نصیب خود کرد و در این جشنواره جهانی به بررسی و آنالیز نمایشهای او پرداختند. در حالی که عارف فقط یک سال بود به شعبدهبازی حرفهای میپرداخت، در این جشنواره کارشناسان برجسته «مرلین» او را اعجوبه جوان شعبدهبازی جهان دانستند و جایزه جوان برتر سال را به عارف غفوری ایرانی اهدا کردند.
لازم به ذکر است این جایزه در سالیان قبل به افرادی چون دیوید کاپرفیلد و کریس آنجل، دو شعبدهباز مشهور دنیا اختصاص یافته بود.
عارف غفوری پس از کسب جایزه مرلین در گفت وگویی گفت: این جایزه مثل جایزه اسکار است اما در رشته شعبدهبازی که توسط فدراسیون جهانی شعبدهبازان برگزار میشود. این فدراسیون 37 هزار عضو دارد که فقط 100 نفر موفق شدهاند جایزه مرلین را کسب کنند.
وی افزود: جایزهای که من گرفتم جایزه اکستریم است که فقط 10نفر موفق شدهاند این جایزه را بگیرند و خوشحالم که من به عنوان یک ایرانی این جایزه را دریافت کردم.
عارف غفوری ادامه داد: نکته مهم در این جایزه این است که برای نخستین بار جایزه شعبده بازی جوانان به صورت بینالمللی اهدا شد و من به عنوان نخستین ایرانی این جایزه را دریافت کردهام. این جوان ارومیهای با تأکید بر اینکه از هیچ نیروی مافوق بشری برخوردار نیست افزود: من از تکنیکهای شعبدهبازی – هیپنوتیزم و تلقین روانی استفاده میکنم که اینها در شعبدهبازی حرفهای اصول و نکات اساسی است.
عارف غفوری که هم اینک در ترکیه در حال تحصیل است در این گفت وگو اعلام کرد: در اوایل سال 1391 با هماهنگیهایی که انجام گرفته برای اجرای برنامه به ایران سفر میکند تا چند اجرای بزرگ در شهرهای مختلف ایران داشته باشد. وی در پایان از حمایتهای مردم ایران در یکسال گذشته تشکر کرد و جایزه خود را سهم همه مردم ایران دانست.