Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 2 دی 1403 - 08:32

فنجان های نارنجی نوشيدنيها را لذيذ تر ميکنند

فنجان های نارنجی نوشيدنيها را لذيذ تر ميکنند

دانشمندان دريافتند نوشيدن شکلات داغ در فنجان هایی با رنگ بدنه نارنجی و جداره داخلی سفید بسيار لذیذ تر بوده و طعم آن خوشمزه تر به نظر می رسد. محققین دانشکده پلی تکنيک Valencia و آکسفورد در ضمن بررسی یک جامعه آماری 57 نفره نشان دادند که رنگ ها تاثير به سزايی بر روی حس چشایی دارند.

در يک آزمایش از شرکت کنندگان خواسته شد تا يک شکلات داغ یکسان را در چهار فنجان با رنگ های سفید، کرم، قرمز و نارنجی با جداره داخلی سفید مزه کند. در پايان در ضمن یک نظر سنجی همه آنها معتقد بودند که طعم شکلات در فنجان نارنجی و کرم رنگ بسیار لذيذ تر از شکلات در رنگ ديگر فنجان ها بوده است.

جالب آنجاست که برخی معتقد بودند شکلات موجود در فنجان کرم رنگ بسيار شیرین تر و معطر تر نيز بوده است. در کنار آن فنجان ها با رنگ های سفيد و قرمز نمی توانند مزه شکلات را به خوبی نشان دهند.

این آزمايش بر پايه این نکته شکل گرفت که قوه چشایی به شدت تحت تاثیر رنگی است که چشم انسان به موازات چشيدن به آن خیره می شود. رنگ ظروف و شکل ظاهری غذاها نیز در کنار انواع ادويه ها و طعم دهنده ها در لذيذ تر نشان دادن غذا و يا نوشیدنی بسيار موثر بوده و نقش مهمی در میزان اشتها آوری ايفا می کنند.

اما با این وجود هنوز سخت است که بتوان تصميم گرفت چه رنگ از ظرف و یا چه ماده افزودنی به غذا می تواند آن را لذيذ تر نشان دهد. چرا که این نکته بر حسب نوع غذا متفاوت است. آنچه واضح است تاثير به سزای رنگ ظروف و غذاها بر روی قوه چشايی و ذائقه انسان است.

در يک بررسی مشابه دیگر از شرکت کنندگان خواسته شد تا دسر توت فرنگی را در دو ظرف سفيد و سياه سرو کرده و بچشند. آنها معتقد بودند طعم دسر در ظرف سفيد بسیار شيرين تر و خوشمزه تر بوده است.

 

ارسال نظر