محققان با تحلیل اطلاعات سلامت روانی و عادتهای غذایی یك هزار نفر از مردان و زنان 70 سال و بالای آن به این نتیجه رسیدند كه خوردن گوجه فرنگی از دو تا شش بار در هفته تا 46 درصد احتمال ابتلا به افسردگی را كاهش میدهد.
نتایج این تحقیقات در مقایسه با افرادی قرار گرفته كه در هفته فقط یك بار گوجه فرنگی را در رژیم غذایی خود جای میدهند. نتایج این تحقیق نشان میدهد سایر میوهها و سبزیجات از چنین مزیتی برخوردار نیستند.
به نظر میرسد خوردن غذاهای سالم چون كلم، هویچ، پیاز و كدو هیچ تأثیری در سلامت روانشناختی ندارد یا تأثیر آنها بسیار اندك است.
بالای 20 درصد از افراد در مقاطعی از زندگی خود از افسردگی رنج میبرند. این میزان زنان را دوبرابر بیشتر تحت تأثیر قرار میدهد. سالخوردگان بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند، چرا كه وضع سلامت جسمانی آنها وخیمتر میشود، برای از دست دادن عزیزان خود غم بیشتری احساس میكنند و از سوی دیگر احساس تنهایی با آنها همراه است.
گوجه فرنگی منبع غنی آنتیاكسیدان است كه میتواند انسان را در مقابل برخی بیماریها محافظت كند.گفته میشود كه برخی از كشورهای مدیترانهای بیشترین مصرف گوجه فرنگی را دارند.
یگ گروه از محققان چین و ژاپن به ریاست دكتر كایجان نیو از دانشگاه پزشكی تیان جین در چین گزارشهای مقدماتی درباره این موضوع كه آیا لیكوپن با كاهش استرس در ارتقای سلامت روانی و جسمانی تأثیرگذار است را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
نتایج این تحقیق در مجله اختلالات عاطفی منتشر شده و نشان میدهد كه خوردن گوجه فرنگی دو تا شش بار در هفته احتمال ابتلا به افسردگی را نسبت به افرادی كه كمتر از یك بار در هفته گوجه فرنگی مصرف میكنند تا 46 درصد كاهش میدهد.